Bitcoin (BTC) $ 120.000 in 2024?

Bitcoin (BTC) naar $ 120.000?

Standard Chartered, een Britse bank, heeft optimisme getoond door te voorspellen dat Bitcoin (BTC) tegen het einde van het jaar $120.000 zou kunnen bereiken. Deze analyse roept echter vragen op over de betrouwbaarheid ervan.

De bank heeft zijn inzet op BTC verhoogd naar $120.000 voor 2024. Dit is niet in lijn met de verwachting van de Bitcoin gemeenschap! Zij denken dat de prijs na de volgende halvering in april 2024 verder zal stijgen en een nieuwe bullrun zal inluiden.

Standard Chartered verhoogt inzet naar Bitcoin (BTC) $ 120.000

De voortdurende stroom van optimistische analyses is opmerkelijk, en Standard Chartered heeft zich nu bij degenen gevoegd die een prijs van Bitcoin (BTC) $120.000 voorspellen voor het komende jaar. Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van hun eerdere schatting van $100.000 die ze vorig jaar april hadden gemaakt. Ze hebben zelfs gesuggereerd dat de prijs dit jaar zou kunnen stijgen tot meer dan $50.000.

De basis van dit rapport is het argument van Geoff Kendrick, die wijst op de winstgevendheid van Bitcoin miners. Hij stelt dat een hogere winstgevendheid ervoor zorgt dat miners minder BTC verkopen, waardoor het netto-aanbod afneemt en de prijzen stijgen.

Hoewel deze voorspellingen interessant zijn, is het belangrijk om kritisch te blijven. Ze blijven vooralsnog speculaties en het gezegde dat prestaties uit het verleden geen voorspeller zijn van toekomstige prestaties is hier van toepassing. Hoewel elke nieuwe halvering historisch gezien een opwaartse fase heeft ingeluid, moeten we afstand nemen van al te optimistische schattingen.

Bitcoin zit in een positieve trend

Het moet echter worden opgemerkt dat de prijs van BTC momenteel in een positieve trend zit, met een stijging van 85% sinds het begin van het jaar en een huidige handelsprijs van ongeveer $30.500. Desalniettemin ligt de prijs nog steeds meer dan 55% lager dan het historische hoogtepunt van november 2021.

Het is belangrijk om niet mee te gaan in de opwinding van verschillende analyses en trouw te blijven aan jouw eigen investeringsplan, zonder toe te geven aan de angst om iets te missen (FOMO). Het bereiken van het doel dat de bank heeft gesteld, zou betekenen dat de huidige prijs bijna verviervoudigd moet worden.

 

Disclaimer De informatie op deze website is bedoeld als algemene informatie en mag niet worden opgevat als financiële of investeringsadvies. Wij raden aan om altijd uw eigen onderzoek te doen voordat u investering beslissingen maakt. Wij maken gebruik van  affiliate links waarmee wij beloningen krijgen als u daar handelt.

Share: