Coinmerce review 2023

Coinmerce review 2023

Wat is Coinmerce?

In 2017 werd Coinmerce opgericht door een klein team, gevestigd in Nederland. In korte tijd is deze Nederlandse cryptocurrency broker uitgegroeid tot een groot platform  waar je inmiddels meer dan 200 verschillende cryptovaluta aan kunt schaffen. 

Het idee achter het platform van Coinmerce is het bouwen van een platform dat zich focust op de gebruiker. Hierbij legt het bedrijf dus meer de focus op de persoon die het platform gebruikt. Coinmerce heeft door de jaren heen een platform ontwikkeld waarbij gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid voorop staat. Hierdoor kunnen investeerders van ieder niveau, van beginner tot professional, gebruik maken van het platform.

Koop je eerste crypto op Coinmerce

De visie van Coinmerce

De visie van Coinmerce is duidelijk beschreven; mensen een eenvoudige manier bieden om cryptocurrency te beheren. Dit is terug te zien in het gebruiksvriendelijke platform en de toegankelijk hiervan.

Het altijd belangrijk om naar het verhaal achter het bedrijf te kijken. Op de website van Coinmerce is er veel informatie over het bedrijf te vinden, zo vind je op de website van Coinmerce de volgende kernwaarden waar het bedrijf naar streeft:

Integriteit– Bij Coinmerce staat de veiligheid en de diensten van het platform voorop. Het platform is altijd opzoek naar een manier om meer te bieden aan de gebruikers. Ook is de transparantie richting gebruikers belangrijk voor het bedrijf.

Toegankelijk voor iedereen– Het respect voor de gebruikers staat hoog in het vaandel bij Coinmerce. Er wordt daarom ook hard gewerkt aan de toegankelijkheid van het platform. Coinmerce moet voor iedereen, ongeacht vermogen, inleg of ervaring. Door het gebruik van de mobiele app en de website is het op meerdere manier mogelijk om te investeren op het Coinmerce platform.

Samen innoveren– Coinmerce gelooft in de kracht van het samendoen. Samen innoveren om zo te investeren in het platform en in de gebruikers. Coinmerce probeert het altijd beter te doen en voor te lopen op de concurrentie.

Oprichters van Coinmerce

De oprichters van de Nederlandse cryptocurrency broker Coinmerce zijn de broers Nick en Luc Smits van Oyen. Op de website van Coinmerce wordt beschreven hoe deze twee broers in 2016 merkte hoe lastig het was om een eerste stap te zetten in de wereld van cryptocurrency. De twee broers ervaarde dat cryptocurrency platformen erg geavanceerd ingericht waren en het lastig maakte om zonder ervaring een eerste aankoop te doen. Om deze problemen op te lossen kwamen de broers in 2017 met Coinmerce, een betrouwbare Nederlandse cryptocurrency broker, een platform dat zich richt op gebruikers en ervoor zorgt dat gebruikers goed geïnformeerd aan de slag kunnen gaan.

Lees het interview met de founders!

Registratie en verificatie op Coinmerce 

Het is mogelijk om je binnen enkele minuten te registreren op het Coinmerce platform om zo direct te starten met het investeren in cryptocurrency. Registreren kun je simpelweg doen door naar de website te gaan en rechts bovenin je scherm te klikken op de button met daarop “registreren”. Wanneer je op deze button klikt vul je je gegevens in en ga je verder het verificatieproces in.

Verificatieproces

Het registreren op het Coinmerce platform begint met het invullen van het registratieformulier, hierin vul je onder andere gegevens in, zoals; je voor- en achternaam, geboortedatum, e-mail, nationaliteit en land van verblijf. Tot slot zorg je ervoor dat je een lastig wachtwoord aanmaakt en de Algemene Voorwaarden accepteert.

Na de registratie klik je op de link in je e-mail. Wanneer je op deze link hebt geklikt is je account aangemaakt.

Na het aanmaken van je account moet je alleen nog je ID en je bankgegevens verifiëren. Dit doe je door een foto in te sturen van je gezicht en je ID te scannen. Je bank verificatie voltooi je door een storting te doen van €0,01. Hierna is je account volledig geverifieerd en kan je starten met investeren.

Hoeveel tijd kost het om verificatie te voltooien

Het verificatieproces van je account op Coinmerce is makkelijk en snel te voltooien. Zo kan je binnen enkele minuten een geverifieerd account op het platform aanmaken.

Gebruiksvriendelijkheid van het platform 

De mobiele app en de website van Coinmerce stralen beide overzichtelijkheid uit. De website is fijn om te lezen en biedt alle gewenste informatie aan. Het platform functioneert erg snel en het is duidelijk terug te zien dat het bedrijf heeft ingezet op het ontwerpen van een gebruiksvriendelijk platform.

Coinmerce zorgt ervoor dat je voldoende geïnformeerd begint met investeren in cryptocurrency. Het platform biedt een goed gevulde kennisbank aan waarin je kennis kan opdoen over verschillende cryptocurrency en andere aspecten over het investeren in crypto. Zo maakt Coinmerce het een stukje makkelijk voor zowel beginnende als ervaren investeerders om te investeren.

Coinmerce biedt naast een gebruiksvriendelijke en functionele desktopversie ook een mobiele app aan. Coinmmerce was het eerste Nederlandse cryptocurrency platform die dit mogelijk maakte voor gebruikers. De Coinmerce app is beschikbaar voor iOS en Android, zo kunnen gebruikers gemakkelijk en cryptocurrency kopen en verkopen, maar ook het overzicht houden op de crypto valuta’s die ze in bezit hebben.

Navigatie op de site

Op het Coinmerce platform maak je kennis met een eenvoudige bediening. Je kan makkelijk van pagina naar pagina gaan op de website. Mocht iets toch niet duidelijk zijn staat er vaak nog een korte toelichting bij ieder kopje beschreven.

Coinmerce Wallet

Wanneer je cryptocurrency hebt gekocht op het platform worden deze opgeslagen in je Coinmerce wallet. Deze wallet is aan jouw account gekoppeld en is online. Deze wallet zorgt ervoor dat je altijd en overal toegang hebt tot jouw cryptocurrency, zodat je snel kunt kopen en verkopen. Het is geen vereiste dat je gebruik maakt van deze wallet. Het is ook mogelijk om je aankopen naar een externe wallet te sturen.

Beschikbare talen

Het platform van Coinmerce is beschikbaar in 4 verschillende talen, namelijk; Nederlands, Engels, Spaans en Duits. Het is erg gemakkelijk om van taal te switchen op het platform.

Mogelijkheden op Coinmerce

Het Coinmerce platform biedt gebruikers een uitgebreid assortiment aan verschillende cryptovaluta aan, namelijk meer dan 200 cryptocurrencies. 

Je kunt via Coinmerce bijvoorbeeld Bitcoin kopen, maar je hebt daarnaast ook nog de keuze uit verschillende soorten altcoins. Alle cryptocurrency zijn beschikbaar in zowel de mobiele app als de website van Coinmerce. Coinmerce blijft hun assortiment cryptovaluta vrijwel maandelijks uitbreiden met nieuwe munten die op de markt komen en populair zijn.

Een aantal bekende cryptovaluta die het Coinmerce platform aanbiedt, zijn; Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Avalanche (AVAX), Cardano (ADA) en Dogecoin (DOGE)

Kopen en verkopen op Coinmerce 

Coinmerce biedt verschillende betaalmethoden aan waarmee je jouw cryptocurrency kunt kopen. De meest voor de hand liggende betaalmethode, en tevens de meest populaire betaalmethode in Nederland, is natuurlijk iDEAL en het is mogelijk om hiermee te betalen op het platform. Naast het betalen met iDEAL kun je ervoor kiezen om geld te storten door middel van een bankoverschrijving (SEPA) of door te betalen met Creditcard (Visa of Mastercard). Hiermee biedt het platform je genoeg opties om geld te storten met een betaalmethode die jou het beste uitkomt.

Het geld dat je stort wordt omgezet in Coinmerce Credits. Hiermee kun je cryptocurrency kopen en verkopen op het platform. Coinmerce credits hebben altijd een waarde van €1,00. Wanneer je je Coinmerce Credits verkoopt worden deze omgezet in euro’s en ontvang je de waarde hiervan op je rekening.

Koop op Coinmerce

Staking en Earn

Coinmerce biedt een Staking en Earn programma aan voor gebruikers, waarmee je een passief inkomen kan genereren op jouw investering. De Nederlandse broker biedt hierbij de hoogste Staking percentages aan in Europa en deze kunnen oplopen tot wel 15% op jaarbasis. 

Bij Staking op het Coinmerce platform zet je je investering vast, maar blijft je investering volledig in jouw bezit. Bij het Earn programma van Coinmerce leen je je investering uit aan derde partijen voor een bepaalde tijd, door dit te doen behaal je winst over je investering.

Veiligheid en beveiliging 

Coinmerce geeft de mogelijkheid aan gebruikers om ook zelf je account extra te beveiligen. Naast een goed wachtwoord is het namelijk ook nog mogelijk om 2FA in te stellen. Door het instellen van 2FA wordt er naast je wachtwoord ook nog gevraagd om een code uit een app die je in je telefoon hebt staan.

In de privacyverklaring van de broker, die te vinden is op de website, legt het platform uit hoe er om wordt gegaan met gegevens van gebruikers. Hierdoor laat het platform een stukje transparantie zien naar hun gebruikers.

Cold Storage opslag

Coinmerce geeft op hun website aan het merendeel van cryptocurrency van gebruikers op te slaan in cold storage. Ze spreken het streven uit om zoveel mogelijk currencies in cold storage te bewaren en tegelijkertijd voldoende voorraad in hot wallet te bewaren. Zo staan je cryptocurrencies veilig opgeslagen en kan je tegelijkertijd ook blijven traden.

Registratie bij de Nederlandse Bank

Coinmerce is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Dit houdt in dat Coinmerce zich aan de Nederlandse wetgeving moet houden, zoals de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en de Europese antiwitwasrichtlijn (AMLD5).

Kosten en vergoedingen

bij Coinmerce wordt de trading fee berekend door een algoritme en is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder volume en ordergrootte. Door deze factoren is het lastig om de uiteindelijke prijs van je order te berekenen. Normaliter liggen de transactiekosten tussen de 0,4% en 2,5%. De kosten kunnen bij Coinmerce hoger uitvallen bij cryptocurrency met zeer lage handelsvolume. Mocht je dit belangrijk vinden dan kan je altijd een kijkje nemen bij de goedkoopste exchange van Nederland, Bitvavo.

Eventuele verdere kosten

Coinmerce geeft gebruikers ook de mogelijkheid om gebruik te maken van trading bots. Deze trading bots voeren automatisch koop- en verkooporders voor je in. Dit is een mooie optie voor gebruikers die zelf niet de tijd of kennis hebben om actief met hun portfolio bezig te zijn.

Over deze bots betaal je geen transactiekosten. Wel betaal je uitstapkosten en een service fee. De uitstapkosten bedragen 1,5% van het bedrag waarmee je uitstapt en de service fee bedraagt 20% op winstgevende trades.

Klantenservice 

Het kan natuurlijk gebeuren dat je hulp nodig hebt bij een transactie of nog met andere vragen zit. Coinmerce hanteert hiervoor een zeer goede klantenservice die zowel in het Engels als in het Nederlands beschikbaar is. Ongeacht je vraag geeft de support afdeling van Coinmerce netjes antwoord.

Mocht je een korte vraag of opmerking hebben, dan is de Live Chat een goede optie. De Live Chat start je op door rechtsonder op de website te klikken.

Heb je met spoed iemand nodig, dan is telefonisch contact opnemen de beste optie. Hierdoor kan je gelijk geholpen worden.

Wanneer je een e-mail stuurt naar de klantenservice is het van belang dat je zoveel mogelijk informatie doorgeeft. Hierdoor kan je op de beste manier mogelijk geholpen worden.

Hoe zijn ze te bereiken?

De klantenservice van Coinmerce is op drie manieren bereikbaar. Je kunt het bedrijf telefonisch contacten op werkdagen tussen 9:00 en 17:00. Het is ook mogelijk om je vraag in de Live Chat te stellen of een mailtje te sturen naar de support afdeling.

Samenvatting van de review

Wanneer je gaat investeren in cryptocurrency heb je een ruime keuze als het gaat om Nederlandse brokers. Als je opzoek bent naar een broker met top service en handige extra functies, zoals een app voor iOS en Android, dan ben je bij Coinmerce aan het juiste adres.

Coinmerce biedt niet alleen een gebruiksvriendelijk en toegankelijk platform aan, ook kunnen gebruikers profiteren van een goed gevulde kennisbank. Hierdoor ga je volledig geïnformeerd aan de slag met cryptocurrency.

Verder biedt het platform je nog extra functies aan, zoals het genereren van een passief inkomen door middel van Staking en Earn of je transacties uit laten voeren door bots.

Het enige nadeel aan het Coinmerce platform zijn de transactiekosten, deze zijn aan de hoge kant. Gelukkig krijg je hier wel veel voordelen voor terug.

Kortom, als je makkelijk en snel wil investeren in cryptocurrency kan je terecht op het bij Coinmerce. Als je je nu aanmeldt op het platform krijg je een €10,- welkomstbonus.

Sterke en zwakke punten van Coinmerce

Sterke Punten Zwakke Punten
Hoogste Staking percentages van Europa Hoge transactiekosten
Uitgebreide kennisbank met informatie en educatie over cryptocurrency.
€10,- welkomstbonus
Staking en Earn programma
Gebruiksvriendelijke app en website
Makkelijk en snel met iDEAL betalen

Account aanmaken op Coinmerce

Coinmerce is een cryptocurrency broker waarmee je binnen enkele minuten kunt beginnen met het handelen in crypto. Het registratieproces bestaat uit vijf stappen. De eerste stap is het invullen van het registratieformulier met onder andere je voornaam, achternaam, geboortedatum, e-mailadres, nationaliteit, wachtwoord en land van verblijf. Controleer alle gegevens voordat je het formulier verzendt en accepteer de algemene voorwaarden en het privacy beleid.

In de tweede stap bevestig je jouw e-mailadres door op de link te klikken die je van de broker hebt ontvangen. Daarna kun je inloggen op het platform met jouw e-mailadres en wachtwoord. In de derde stap moet je jouw identiteit verifiëren door het uploaden van een kopie van je ID-kaart of paspoort. Coinmerce zal de verificatie controleren en je ontvangt een e-mail zodra dit succesvol is afgerond.

Pas nadat jouw identiteit is geverifieerd kun je gebruikmaken van alle functies op het platform. Om cryptocurrency te kunnen kopen, moet je eerst jouw account opwaarderen door geld te storten middels een van de ondersteunde betaalmethoden of direct crypto te kopen.

Ten slotte kun je ervoor kiezen om een PRO account aan te vragen waarmee je de dagelijkse en wekelijkse limieten kunt verhogen en gebruik kunt maken van alle functies van Coinmerce. Om een PRO account te krijgen, moet je een formulier invullen voor de herkomst van middelen en andere documenten verstrekken die het platform vraagt. Na het inplannen van een videogesprek kun je jezelf legitimeren en aangeven waarom je een PRO account wilt.

Begin nu met handelen bij Coinmerce!

Disclaimer
De informatie op deze website is bedoeld als algemene informatie en mag niet worden opgevat als financiële of investeringsadvies. Wij raden aan om altijd uw eigen onderzoek te doen voordat u investering beslissingen maakt. Wij maken bij deze partij gebruik van een affiliate link waarmee wij beloningen krijgen als u daar handelt.

Share: