Interview met de oprichters van Coinmerce

Interview Coinmerce

In dit artikel lees je een interview met de broers Nick en Luc, de oprichters van de cryptocurrency broker Coinmerce. Zij delen hun ervaringen en inzichten over de oprichting van het bedrijf, wat hun heeft geïnspireerd en hoe zij zich onderscheiden van andere cryptocurrency platformen.

Wie zijn Nick en Luc en welke rol hebben jullie in het bedrijf

Nick en Luc zijn broers, maar zijn ook founders van de cryptocurrency broker Coinmerce. Zijj zijn in 2016 op het idee gekomen voor het bedrijf en hebben dit samen opgezet. Momenteel houdt Nick zich bezig met de financiën van Coinmerce en doet daarnaast de datamanagement binnen het bedrijf. Luc is verantwoordelijk voor de Compliance afdeling binnen Coinmerce en doet daarnaast project management.

Hoe is Coinmerce ontstaan en wat heeft jullie geïnspireerd om dit bedrijf op te richten?

Wij zijn zelf begonnen met investeren in 2016 binnen de markt van cryptocurrency. Wij liepen zelf tegen verschillende barrières op, zoals de complexiteit van het kopen van cryptocurrency en het gebrek aan informatie over het onderwerp. Zelf zagen wij dat dit veel beter kon en zo is het idee ontstaan om Coinmerce op te richten.  Wij wilden een gemakkelijk platform opzetten waarbij cryptocurrencies toegankelijk werden voor iedereen, in plaats van het alleen verwelkomen van ervaren traders en mensen met een technische achtergrond.

Hoe onderscheidt Coinmerce zich van andere cryptocurrency platformen?

Met Coinmerce zijn wij volledig gericht op de gebruikers van het platform. We zijn begonnen met het platform om een eenvoudige manier aan te bieden om cryptocurrency te beheren. Onze missie: “cryptocurrency voor iedereen, overal” staat bij ons hoog in het vaandel en deze leven wij na door transparant naar gebruikers te zijn en een veilig platform aan te bieden.

Wij focussen ons ten allen tijde op de veiligheid van ons platform, zodat gebruikers nooit voor verrassingen komen te staan. De meeste maatregelen voor het beveiligen van het platform gebeuren intern bij Coinmerce. Echter maakt Coinmerce ook gebruik van externe audits die ons platform testen op de veiligheid en eventuele zwakke plekken.

Daarnaast hebben wij een uitstekende klantenservice die via de telefoon, chat en via e-mail bereikbaar is. Hiermee willen de een stuk vertrouwen uitstralen naar de klant. Onze gebruikers krijgen altijd snel en duidelijk antwoord op hun vragen.

Coinmerce biedt ook een mobiele app aan. Kun je ons vertellen over de functies en voordelen van de app?

Met onze Coinmerce app maken wij het voor onze gebruikers mogelijk om makkelijk en snel hun cryptocurrency te beheren zonder het nodig hebben van een laptop of computer. Met onze app kunnen gebruikers door simpelweg gebruik te maken van hun telefoon cryptocurrency kopen, verkopen, swappen, staken en earnen. Ook is het mogelijk om externe wallets toe te voegen aan je account.

Om onze app zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken hebben gebruikers van de app ook de mogelijkheid om de ‘dark mode’ aan te zetten of het instellen van prijs notificaties. 

Hoe zorgen jullie ervoor dat de persoonlijke gegevens van gebruikers veilig worden bewaard op het platform?

De veiligheid van persoonlijke gegevens en onze gebruikers staan hoog in het vaandel bij Coinmerce. Wij doen er daarom ook alles aan om de persoonlijke gegevens van onze gebruikers ten alle tijden veilig te bewaren. Bij het verwerken van persoonlijke gegevens dienen wij ons te houden aan de AVG, beter bekend als Algemene Verordening Gegevensbescherming. Wij verwerken enkel persoonsgegevens die noodzakelijk zijn, ook is de toegang tot deze persoonsgegevens beperkt en we zorgen daarbij voor een passend beveiligingsniveau.

Kun je ons vertellen over de meest populaire cryptocurrencies die op Coinmerce worden verhandeld?

Wij bieden op het Coinmerce platform momenteel 190+ coins aan die gebruikers kunnen kopen en verkopen. Bitcoin (BTC) is een voorbeeld van een cryptocurrency die de meeste mensen wel zullen kennen. Deze bieden wij vanzelfsprekend ook aan op het Coinmerce platform. Naast de Bitcoin bieden wij nog andere populaire cryptocurrencies aan, zoals:  Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Avalanche (AVAX), Cardano (ADA) en Dogecoin (DOGE).

Hoe hebben jullie het beheer van het platform en de gebruikerservaring geoptimaliseerd sinds de oprichting in 2017?

Na de lancering van onze website wilde wij iets nieuws brengen naar de cryptocurrency markt. Wij zijn daarom gelijk begonnen met de ontwikkeling van een Coinmerce app, zodat gebruikers altijd de mogelijkheid hebben om hun cryptocurrency te beheren. Met deze app waren wij één van de eerste, ondanks dat wij een van de latere toetreders tot de cryptocurrency markt waren.

Verder hebben wij de focus gelegd op het aanbieden van verschillende features, zoals bijvoorbeeld: het storten en opnemen van cryptocurrency, swap orders, limiet- en herhaalorders, staking, earn en het traden met bots.

Wij hebben Europese ambities. Om deze reden is ons platform vertaald naar het Engels, Duits en binnenkort kunnen bezoekers van ons platform ook de Spaanse taal verwachten. Daarnaast ondersteunen we naast iDEAL ook internationaal gebruikte betaalmethoden, zoals Sofort en CreditCard. 

Kun je ons vertellen over de betaalmethoden die op Coinmerce worden geaccepteerd?

Wanneer je geld wil storten op het platform van Coinmerce, bieden wij zeven verschillende betaalmogelijkheden aan. Zo kan je zelf bepalen welke betaalmogelijkheid voor jou het beste uitkomt. Betalingsmogelijkheden waaruit gebruikers kunnen kiezen zijn: iDEAL, bankoverschrijving (SEPA), Sofort, BanContact, MyBank, Mastercard en Visa.

Hoe werkt het proces van het kopen en verkopen van cryptocurrencies op Coinmerce?

Het kopen en verkopen van cryptocurrency op het Coinmerce platform gebeurt met onze eigen Coinmerce currency, namelijk Coinmerce Credits. De euro’s die je op je account stort krijg je in Coinmerce Credits. De waarde van één Coinmerce Credit staat altijd gelijk aan één euro. Mocht je je cryptocurrencies weer willen verkopen. Dan kan je je Coinmerce Credits laten overmaken naar je rekening in de euro waarde.

Kun je ons vertellen over de toekomstplannen van Coinmerce en hoe jullie van plan zijn te blijven groeien en innoveren?

Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen binnen de cryptocurrency markt is er een sterke behoefte aan transparantie ontstaan bij investeerders. Wij willen als Coinmerce zijnde aan deze behoefte voldoen en transparantie tonen richting onze gebruikers. Daarnaast zijn we druk bezig met de uitbreiding naar andere Europese landen, verbeteringen aan het platform en het lanceren van nieuwe producten.

Hoe zou je iemand die nog nooit van cryptocurrencies heeft gehoord uitleggen wat ze zijn en waarom ze belangrijk zijn voor de toekomst van financiën?

Een cryptocurrency is een vorm van digitaal geld en wordt beschermd door geavanceerde encryptie technologieën. Een cryptocurrency wordt alleen niet, zoals je misschien gewend bent bij de euro of de dollar, beheerd door een centrale autoriteit, zoals een bank of overheid.

In plaats daarvan worden cryptocurrency transacties gecontroleerd door een gedecentraliseerd netwerk van gebruikers, hierdoor is het mogelijk om veilig geld over te maken zonder tussenkomst van een derde partij.

Maak een account aan!

 

Disclaimer
De informatie op deze website is bedoeld als algemene informatie en mag niet worden opgevat als financiële of investeringsadvies. Wij raden aan om altijd uw eigen onderzoek te doen voordat u investering beslissingen maakt. Wij maken bij deze partij gebruik van een affiliate link waarmee wij beloningen krijgen als u daar handelt.

Share: