GoldRepublic review 2023

Review GoldRepublic 2023

In deze review zullen we GoldRepublic onder de loep nemen, een in Amsterdam gevestigde online dienstverlener voor de aan- en verkoop van edelmetalen zoals goud, zilver en platinum. Het bedrijf is opgericht in 2010 en heeft sindsdien een sterke positie opgebouwd in de markt voor edelmetalen. In deze review zullen we kijken naar verschillende aspecten van GoldRepublic, waaronder het aanbod van producten en diensten, de kosten en vergoedingen, de klantenservice en gebruikerservaring, de veiligheid en beveiliging en de voor- en nadelen van het platform. Na het lezen van deze review heb je een beter begrip van wat GoldRepublic te bieden heeft en of het platform geschikt is voor jouw behoeften.

Wat is GoldRepublic?

GoldRepublic werd in 2010 opgericht en heeft sindsdien een sterke positie opgebouwd in de markt voor edelmetalen. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam. Het platform biedt gebruikers de mogelijkheid om edelmetalen te kopen en te verkopen via een online interface.

GoldRepublic is in 2010 opgericht door Marleen Evertsz en Alex Butter nadat zij mede door de ontwikkelingen in de wereldeconomie tot de conclusie kwamen dat de handel in edelmetaal door schimmige constructies en gebrekkig toezicht, werd gebruikt door slechts een heel klein deel van het investerend publiek

GoldRepublic heeft een unieke bedrijfsstructuur, waarbij gebruikers zelf eigenaar worden van het goud dat ze kopen via het platform. Het bedrijf biedt geen ETF’s of andere beleggingsfondsen aan, maar stelt gebruikers in staat om direct in fysiek goud te investeren. GoldRepublic beheert het goud in eigen beveiligde opslagruimtes, waardoor gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over de opslag en verzekering van hun edelmetalen.

GoldRepublic is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) als aanbieder van krediet en betaaldiensten, en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarnaast is het bedrijf aangesloten bij het Dutch Securities Institute (DSI), wat betekent dat alle medewerkers voldoen aan de gedragscode en ethische normen van de financiële sector.

Lees nu het interview met Bart Brands

Producten en diensten van GoldRepublic

GoldRepublic biedt een verscheidenheid aan edelmetalen en producten aan op haar platform. Gebruikers hebben de mogelijkheid om goud, zilver en platina te kopen en te verkopen. Daarnaast biedt het platform ook de mogelijkheid om voorraadbeheer te doen van de edelmetalen die je bezit.

Edelmetalen kopen bij GoldRepublic

Goud kopen en verkopen is de belangrijkste dienst die GoldRepublic aanbiedt. Gebruikers kunnen fysiek goud kopen in verschillende gewichten, variërend van 1 gram tot 1 kilo. Het minimum bedrag om goud te kopen is € 50 en er zit geen max aan. De goudprijs die wordt gehanteerd is gebaseerd op de actuele wereldmarktprijs en wordt elke 15 seconden bijgewerkt. Het platform biedt gebruikers ook de mogelijkheid om goud te verkopen en de opbrengst direct te laten uitbetalen.

Naast goud biedt GoldRepublic ook zilver aan. Gebruikers kunnen fysiek zilver kopen in verschillende gewichten, variërend van 1 ounce tot 30 kilogram. Net als bij goud, wordt de zilverprijs elke 60 seconden bijgewerkt op basis van de actuele wereldmarktprijs.

GoldRepublic biedt ook andere edelmetalen aan, zoals platina. Gebruikers kunnen fysiek platina kopen in verschillende gewichten, variërend van 1 gram tot 1 kilogram. De prijzen worden ook gebaseerd op de actuele wereldmarktprijzen.

Opslag edelmetalen

Een andere belangrijke dienst die GoldRepublic aanbiedt is de mogelijkheid om edelmetalen op te slaan in de beveiligde opslagruimtes van het bedrijf. Gebruikers hebben de keuze uit opslag in Nederland, Zwitserland of Duitsland. Het bedrijf biedt altijd gealloceerde  opslag in alle landen.

GoldRepublic spaarplan

GoldRepublic biedt een eenvoudige manier om fysiek goud te sparen door middel van een online spaarplan. Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken en het spaarplan instellen. Op een vastgestelde datum zal GoldRepublic het edelmetaal, zoals goud, zilver of platina, voor je aankopen. Het aangekochte edelmetaal wordt vervolgens direct verzekerd opgeslagen in een onafhankelijke kluis in Zwitserland, wat zorgt voor extra veiligheid en beveiliging.

Bovendien kun je op elk gewenst moment uw spaarplan kosteloos verhogen, verlagen of stopzetten. GoldRepublic biedt ook een terugkoopgarantie op jouw edelmetaal, waardoor je op elk moment het edelmetaal kunt verkopen en de opbrengsten kunt terugboeken naar jouw bankrekening.

Als je naast het spaarplan zelf extra edelmetaal wilt aankopen, kan dat ook vanuit hetzelfde account. Het mooie van het spaarplan is dat je al vanaf 50 euro per maand kunt beginnen met goud sparen. Bovendien profiteer je van een gunstig aankooptarief van 0,5% (in plaats van 1%) omdat je tegelijkertijd met vele andere spaarders edelmetaal inkoopt. Door op deze manier edelmetaal te kopen, kun je een gunstige gemiddelde aankoopkoers realiseren en profiteren van de voordelen van het investeren in edelmetalen.

Al met al biedt GoldRepublic een breed scala aan edelmetalen en opslagopties aan op haar platform, waardoor gebruikers volledige flexibiliteit hebben in hun investeringsstrategie. In het volgende gedeelte zullen we kijken naar de kosten en vergoedingen die gepaard gaan met het gebruik van GoldRepublic.

Kosten en vergoedingen

GoldRepublic hanteert transparante en redelijke kosten en vergoedingen voor haar diensten. Bij het kopen en verkopen van edelmetalen wordt de actuele wereldmarktprijs gehanteerd, zonder extra mark-ups of spreads. Dit betekent dat gebruikers altijd de meest recente prijs betalen voor hun aankopen en verkopen.

Voor de opslag van edelmetalen rekent GoldRepublic een jaarlijkse vergoeding. De kosten voor opslag zijn afhankelijk van de locatie en de opslagmethode die de gebruiker kiest Het bedrijf biedt ook verzekeringsopties aan, wat de kosten iets kan verhogen.

Er zijn geen kosten verbonden aan het openen van een account bij GoldRepublic. Gebruikers kunnen gratis een account aanmaken en het platform verkennen voordat ze besluiten te investeren in edelmetalen. Er zijn ook geen kosten verbonden aan het storten of opnemen van geld vanuit je account.

Als gebruiker betaal je de transactiekosten bij het kopen of verkopen van edelmetalen. Deze transactiekosten zijn altijd 1% en daarnaast betaal je ook een spread t.o.v. de spotkoers. Dit kan je ook terug vinden op hun tarievenpagina onder het kopje prijzen. Bij het spaarplan ben je een stuk voordeliger uit, hier zijn de transactiekosten van aankoop 0.5%.

Klantenservice en gebruikerservaring

GoldRepublic streeft naar een uitstekende klantenservice en gebruikerservaring. Het platform is gemakkelijk te gebruiken en biedt gebruikers een helder overzicht van hun portefeuille en transactiegeschiedenis. Gebruikers kunnen hun account en transacties beheren via de website of de mobiele app, die beschikbaar is voor zowel Android als iOS.

Het bedrijf biedt ook uitgebreide klantenondersteuning aan via e-mail, telefoon en live chat. De klantenservice is beschikbaar tijdens kantooruren van maandag tot en met vrijdag en biedt ondersteuning in meerdere talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits en Frans. De medewerkers van de klantenservice zijn deskundig en behulpzaam bij het beantwoorden van vragen en het oplossen van problemen.

GoldRepublic hecht veel belang aan de veiligheid en beveiliging van het platform en de gebruikersaccounts. Het platform maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsmaatregelen, zoals SSL-codering en tweefactorauthenticatie, om de persoonlijke informatie en transacties van gebruikers te beschermen.

Daarnaast worden de edelmetalen van gebruikers opgeslagen in beveiligde opslagruimtes in Nederland, Zwitserland of Duitsland. De opslagruimten zijn uitgerust met geavanceerde beveiligingsmaatregelen, waaronder videobewaking en beveiligingspersoneel.

Goldrepublic

Veiligheid en beveiliging

GoldRepublic heeft veiligheid en beveiliging hoog in het vaandel staan. Het bedrijf neemt verschillende maatregelen om de veiligheid van het platform en de opgeslagen edelmetalen te waarborgen.

Een van de belangrijkste maatregelen is dat alle edelmetalen van gebruikers worden opgeslagen in beveiligde opslagruimtes die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. De opslagruimten zijn onder andere voorzien van bewaking met camera’s en alarmsystemen, en worden regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke audit partijen.

Daarnaast maakt GoldRepublic gebruik van geavanceerde beveiligingstechnologieën om het platform te beschermen tegen hackers en andere bedreigingen. Het platform maakt gebruik van een SSL-certificaat, wat betekent dat alle communicatie tussen de gebruiker en het platform wordt versleuteld en beveiligd.

GoldRepublic maakt ook gebruik van tweefactorauthenticatie, wat extra bescherming biedt tegen ongeoorloofde toegang tot het account. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om een authenticator app te gebruiken of een sms te ontvangen met een unieke code om in te loggen op hun account.

Tot slot is GoldRepublic onderworpen aan strenge regelgeving en wordt het bedrijf gecontroleerd door verschillende financiële toezichthouders. Dit draagt bij aan de veiligheid en betrouwbaarheid van het platform.

Voor- en nadelen

Voordelen

  1. GoldRepublic is een gerespecteerde en vertrouwde aanbieder van edelmetalen. Het bedrijf heeft een uitstekende reputatie en streeft naar veiligheid en beveiliging van haar platform en de opslag van edelmetalen.
  2. GoldRepublic hanteert transparante en redelijke kosten en vergoedingen voor haar diensten. Gebruikers betalen de actuele wereldmarktprijs voor de aankoop en verkoop van edelmetalen, zonder extra mark-ups of spreads.
  3. Het platform van GoldRepublic is gemakkelijk te gebruiken en biedt gebruikers een helder overzicht van hun portefeuille en transactiegeschiedenis. De mobiele app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.
  4. GoldRepublic biedt uitgebreide klantenondersteuning via e-mail, telefoon en live chat. De klantenservice is beschikbaar tijdens kantooruren van maandag tot en met vrijdag en biedt ondersteuning in meerdere talen.

Nadelen

  1. GoldRepublic biedt alleen edelmetalen aan, wat betekent dat gebruikers geen toegang hebben tot andere activa zoals aandelen of cryptocurrencies.
  2. De kosten voor opslag en verzekering kunnen de kosten van het bezitten van edelmetalen bij GoldRepublic iets verhogen.

Conclusie

GoldRepublic is een platform dat zich richt op de handel in edelmetalen, waaronder platina, goud en zilver. Het platform biedt verschillende producten en diensten aan, zoals het kopen en verkopen van edelmetalen, het bewaren van edelmetalen in beveiligde opslagruimtes en het lenen tegen edelmetalen.

Het platform is gebruiksvriendelijk en toegankelijk, en biedt gebruikers de mogelijkheid om te investeren in edelmetalen met relatief lage kosten. Het bedrijf hecht veel waarde aan veiligheid en beveiliging. Dit blijkt uit de geavanceerde technologieën die worden gebruikt en de strikte veiligheidsprotocollen die worden gehanteerd.

Over het algemeen is GoldRepublic een betrouwbare optie voor wie wil investeren in edelmetalen en daarbij belang hecht aan veiligheid en beveiliging. Het platform biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele beleggingsinstrumenten, zoals aandelen en cryptocurrency. Daarnaast is het een waardevolle aanvulling op een gediversifieerde beleggingsportefeuille

Account aanmaken op GoldRepublic

Om te beginnen met investeren in edelmetalen via GoldRepublic, moet u een account aanmaken op het platform. Het aanmeldproces is eenvoudig en snel en kan online worden voltooid in slechts enkele stappen.

Om te beginnen gaat u naar de website van GoldRepublic en klikt u op de knop “Registreren”. Vervolgens wordt u gevraagd om uw persoonlijke gegevens in te vullen, zoals uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en adres. U moet ook een gebruikersnaam en wachtwoord kiezen, die u later zult gebruiken om in te loggen op uw account.

Nadat je de gegevens hebt ingevuld en jouw account hebt aangemaakt, moet je jouw identiteit verifiëren. Dit is een belangrijke stap om de veiligheid en beveiliging van het platform te waarborgen. Je kunt jouw identiteit verifiëren door een kopie van een paspoort of identiteitsbewijs te uploaden.

Zodra de identiteit is geverifieerd, kan je beginnen met het kopen en verkopen van edelmetalen op het platform. Je kunt geld toevoegen aan jouw account door gebruik te maken van verschillende betaalmethoden, zoals bankoverschrijvingen, creditcards of iDeal.

Doe je eerste aankoop bij GoldRepublic!

Disclaimer
De informatie op deze website is bedoeld als algemene informatie en mag niet worden opgevat als financiële of investeringsadvies. Wij raden aan om altijd uw eigen onderzoek te doen voordat u investering beslissingen maakt. Wij maken bij deze partij gebruik van een affiliate link waarmee wij beloningen krijgen als u daar handelt.

Share: