Waar kan ik het beste goud kopen?

Goud is al duizenden jaren een waardevol bezit en wordt nog steeds beschouwd als een betrouwbare belegging en een veilige haven in tijden van economische onzekerheid. Als je besluit om te investeren in goud, is het echter belangrijk om te weten waar je het beste goud kunt kopen om ervoor te zorgen dat je investering veilig en betrouwbaar is. Er zijn verschillende opties beschikbaar, waaronder fysiek goud, gouden munten en ETF’s.
Elk van deze opties heeft zijn eigen voor- en nadelen en het is belangrijk om de verschillen tussen hen te begrijpen voordat je een keuze maakt. In dit artikel zullen we de verschillende opties voor het kopen van goud bespreken en je tips geven over waar je het beste goud kunt kopen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en investeringsdoelen.

Wij hebben op dit moment twee platformen als favoriet waar je simpel, veilig en snel fysiek goud kunt kopen. Wij zullen hieronder uitleggen welke dit zijn.

Goud kopen bij GoldRepublic

GoldRepublic is één van de populairste online platformen in Nederland waar je fysiek goud kunt kopen en opslaan. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en is opgericht in 2010. Het is een van de weinige bedrijven die goud aanbiedt dat voldoet aan de hoogste LBMA-kwaliteitsnormen, wat betekent dat het goud afkomstig is van de grootste en meest gerenommeerde producenten en raffinaderijen wereldwijd.

Een van de belangrijkste voordelen van het kopen van goud bij GoldRepublic is de mogelijkheid om fysiek goud te kopen en op te slaan in een beveiligde kluis in Nederland, Zwitserland of Duitsland. Het bedrijf werkt samen met gerenommeerde beveiligingsbedrijven om de kluis te beheren en te bewaken. Hierdoor kunnen de klanten er zeker van zijn dat hun goud veilig en beveiligd is.

Een ander voordeel van GoldRepublic is dat het platform zeer gebruiksvriendelijk is en een breed scala aan betaalmethoden biedt, waaronder iDeal, bankoverschrijvingen en creditcards. Bovendien kunnen klanten gemakkelijk hun portefeuille in de gaten houden en de waarde van hun goud volgen via de online interface van GoldRepublic.

Hoewel GoldRepublic in vergelijking met andere platformen mogelijk iets hogere kosten in rekening brengt voor het kopen en opslaan van goud, biedt het bedrijf wel hoge kwaliteitsnormen en een uitstekende klantenservice. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en veilige manier om fysiek goud te kopen en op te slaan, is GoldRepublic zeker het overwegen waard.

Lees de volledige review van GoldRepublic

Plus500

Plus500 is een online handelsplatform waar je goud en andere grondstoffen kunt verhandelen via Contract for Difference (CFD) -instrumenten. Het bedrijf is opgericht in 2008 en heeft zijn hoofdkantoor in Israël. Plus500 staat bekend om zijn eenvoudige en gebruiksvriendelijke handels interface, die geschikt is voor zowel beginners als ervaren handelaren.

Één van de voordelen van het verhandelen van goud via Plus500 is dat het bedrijf toegang biedt tot internationale goudmarkten. Dit betekent dat je goud kunt kopen en verkopen tegen actuele prijzen, wat kan helpen om potentiële winst te maximaliseren. Het platform biedt ook hefboomwerking, waardoor je met een relatief klein bedrag kunt handelen in goud.

Een ander voordeel van Plus500 is dat het platform beschikbaar is op desktop- en mobiele apparaten. Hierdoor kan je handelen in goud vanaf elke locatie en op elk moment van de dag. Het bedrijf biedt ook gratis demo-accounts aan. Hiermee kan je oefenen met handelen in goud voordat je met echt geld gaat handelen.

Het belangrijkste nadeel van goud kopen via Plus500 is dat je geen fysieke bezittingen hebt. In plaats daarvan handel je in contracten op prijsbewegingen van goud. Dit betekent dat je geen fysiek goud bezit en afhankelijk bent van de prijsbewegingen van goud om winst te maken.

Als je op zoek bent naar een handelsplatform waarmee je kunt handelen in goud zonder fysiek goud te bezitten, is Plus500 een goede keuze. Het platform is gebruiksvriendelijk en biedt toegang tot internationale goudmarkten. Houd er wel rekening mee dat er risico’s verbonden zijn aan handelen in CFD’s en dat je altijd je eigen onderzoek moet doen voordat je besluit om in goud te handelen.

Lees de volledige review van Plus500

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld als algemene informatie en mag niet worden opgevat als financiële of investeringsadvies. Wij raden aan om altijd uw eigen onderzoek te doen voordat u investering beslissingen maakt. Wij maken bij deze partij gebruik van een affiliate link waarmee wij beloningen krijgen als u daar handelt.