Plus500 Review 2023

Plus500 Review 2023

Welkom bij mijn review van Plus500, een online broker die beleggen in aandelen en andere financiële instrumenten mogelijk maakt. Als belegger is het belangrijk om de juiste broker te kiezen, omdat dit kan leiden tot betere resultaten op lange termijn. Met deze review wil ik je helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing over of Plus500 de juiste broker voor jou is.

In deze review ga ik dieper in op verschillende aspecten van Plus500, zoals het aanbod aan beleggingsinstrumenten, de kosten en tarieven, de verschillende accounttypes en het handelsplatform. Ook zal ik enkele voor- en nadelen van deze broker bespreken en advies geven voor potentiële beleggers.

Het doel van deze review is om je een duidelijk beeld te geven van Plus500 en of deze broker aansluit bij jouw behoeften en doelen als belegger. Het is belangrijk om te weten dat beleggen risico’s met zich meebrengt en dat je altijd moet investeren met geld dat je kunt missen. Lees daarom deze review zorgvuldig door en maak een weloverwogen beslissing voordat je gaat beleggen bij Plus500.

Wat is Plus500?

Plus500 is een online broker die in 2008 is opgericht en gevestigd is in Israël. Het bedrijf heeft sindsdien een indrukwekkend groeitraject doorgemaakt en heeft momenteel meer dan 20 miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf is actief in meer dan 50 landen en biedt haar diensten aan in 32 verschillende talen.

Plus500 is gereguleerd door verschillende financiële toezichthouders, waaronder de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk, de Australian Securities and Investments Commission (ASIC) in Australië, en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) in Europa. Het bedrijf is genoteerd aan de London Stock Exchange en heeft daarmee een sterke financiële positie.

Beleggingsaanbod

Plus500 biedt een breed scala aan beleggingsinstrumenten aan, waaronder aandelen, indices, edelmetalen, valuta’s en cryptocurrency. Het bedrijf biedt meer dan 2000 beleggingsinstrumenten aan en voegt regelmatig nieuwe instrumenten toe aan het aanbod.

Handelsplatform

Plus500 biedt haar eigen ontworpen handelsplatform aan, dat beschikbaar is via desktop, web en mobiele applicaties. Het platform is gebruiksvriendelijk en biedt veel functionaliteiten voor zowel beginnende als ervaren beleggers.

Klantenservice

Plus500 heeft een uitgebreide klantenservice die 24/7 beschikbaar is. Klanten kunnen contact opnemen via telefoon, e-mail of live chat. Het bedrijf heeft ook een uitgebreide FAQ-sectie en een kennisbank met handleidingen en tutorial.

Voor- en nadelen

Plus500 heeft verschillende voordelen, zoals een breed aanbod aan beleggingsinstrumenten, een gebruiksvriendelijk handelsplatform en een uitgebreide klantenservice. Een nadeel van Plus500 kan zijn dat het bedrijf geen MetaTrader platform ondersteunt en dat er geen telefonische ondersteuning beschikbaar is.

Kosten en tarieven Plus500

Bij het kiezen van een broker is het belangrijk om aandacht te besteden aan de kosten en tarieven die in rekening worden gebracht. Bij Plus500 zijn er verschillende kosten en tarieven waar beleggers rekening mee moeten houden.

Spreads

Een belangrijke kostenpost bij beleggen zijn de spreads. Dit is het verschil tussen de aankoop- en verkoopprijs van een beleggingsinstrument. Bij Plus500 zijn de spreads variabel en afhankelijk van het beleggingsinstrument. Over het algemeen zijn de spreads bij Plus500 competitief in vergelijking met andere brokers in de markt.

Inactiviteitskosten

Als je een account hebt bij Plus500 maar geen transacties uitvoert gedurende een periode van drie maanden, brengt Plus500 een inactiviteitskost in rekening. De kosten bedragen 10 euro per maand en worden in rekening gebracht totdat je weer activiteit op je account vertoont.

Financieringskosten

Wanneer je bij Plus500 belegt met hefboom (leverage), worden er financieringskosten in rekening gebracht. Dit zijn de kosten voor het lenen van geld van de broker om je positie te openen. De financieringskosten worden dagelijks berekend en variëren per beleggingsinstrument en de grootte van je positie. Het is belangrijk om deze kosten te begrijpen en in je overweging mee te nemen wanneer je gaat beleggen met hefboom.

Overige kosten

Plus500 rekent geen commissie of servicekosten aan voor het openen of sluiten van een positie. Er zijn echter wel enkele overige kosten waar je rekening mee moet houden. Zo is er bijvoorbeeld een conversiekost van 0,5% wanneer je een positie opent of sluit in een andere valuta dan de basisvaluta van je account.

Account Types Plus500

Bij Plus500 zijn er verschillende account types beschikbaar voor beleggers. Hieronder worden de belangrijkste account types kort toegelicht.

Demo account

Een demo account is een account waarmee beleggers kunnen oefenen met het handelen in CFD’s zonder dat ze hierbij echt geld riskeren. Het is een ideale manier om kennis te maken met de handelsomgeving van Plus500 en om te experimenteren met verschillende beleggingsstrategieën. Het demo account bij Plus500 is onbeperkt geldig en biedt toegang tot alle functies en beleggingsinstrumenten die beschikbaar zijn bij een echt account.

Live account

Een live account is een account waarmee beleggers echt geld kunnen storten en handelen in CFD’s. Er zijn drie verschillende live account types beschikbaar bij Plus500: Basic, Pro en VIP.

Basic account

Het Basic account is het standaard account bij Plus500. Dit accounttype biedt beperkte functionaliteit, maar is geschikt voor beginnende beleggers die nog niet veel ervaring hebben met CFD-handel. Het minimale stortingsbedrag voor een Basic-account is 100 euro.

Pro account

Het Pro account biedt meer functionaliteit dan het Basic account en is bedoeld voor meer ervaren beleggers. Dit accounttype heeft bijvoorbeeld lagere spreads en biedt toegang tot meer geavanceerde functies. Het minimale stortingsbedrag voor een Pro account is 1.000 euro.

VIP account

Het VIP account is het meest geavanceerde account bij Plus500. Dit accounttype biedt de meest uitgebreide functionaliteit en is bedoeld voor professionele beleggers. VIP beleggers hebben bijvoorbeeld toegang tot een persoonlijke accountmanager en kunnen gebruik maken van hogere hefboom niveaus. Het minimale stortingsbedrag voor een VIP account is 10.000 euro.

Het is belangrijk om de verschillen tussen de accounttypes goed te begrijpen voordat je een keuze maakt. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om een Basic account te openen als je nog niet veel ervaring hebt met CFD handel, terwijl een Pro of VIP account meer geschikt is als je al meer ervaring hebt en geavanceerde functies wilt gebruiken.

Beleggen bij Plus500

Beleggen bij Plus500 is eenvoudig en overzichtelijk. Het handelsplatform is gebruiksvriendelijk en biedt toegang tot meer dan 2.000 verschillende beleggingsinstrumenten, waaronder aandelen, edelmetalen, valuta’s en indexen. Hieronder volgt een kort overzicht van de belangrijkste aspecten van beleggen bij Plus500.

Handelsplatform

Het handelsplatform van Plus500 is web gebaseerd en vereist geen software-installatie. Het platform is beschikbaar in meer dan 30 talen en biedt een breed scala aan geavanceerde tools en functies, waaronder technische analyse, prijsgrafieken en handelssignalen. Het platform is ook beschikbaar als mobiele app voor iOS- en Android-apparaten.

Beleggingsinstrumenten Plus500

Plus500 biedt meer dan 2.000 verschillende beleggingsinstrumenten aan, waaronder aandelen, grondstoffen, valuta’s en indexen. Het platform biedt ook de mogelijkheid om te handelen in cryptovaluta’s, zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Houd er rekening mee dat je hier speculeert op de prijs en niet de daadwerkelijke cryptocurrency bezit. Beleggers kunnen gemakkelijk navigeren tussen de verschillende instrumenten en deze filteren op basis van bijvoorbeeld populariteit, volatiliteit en sector.

Hefboomwerking

Plus500 biedt beleggers de mogelijkheid om te handelen met hefboomwerking. Dit betekent dat beleggers slechts een klein percentage van de totale waarde van hun belegging hoeven te storten om de volledige positie in te nemen. De hefboomwerking bij Plus500 verschilt per beleggingsinstrument en accounttype. Het is belangrijk om te begrijpen dat handelen met hefboomwerking ook risico’s met zich meebrengt en tot aanzienlijke verliezen kan leiden.

Risicobeheer

Plus500 biedt verschillende tools en functies om risico’s te beheren, waaronder stop loss-orders en gegarandeerde stop-loss orders. Hierdoor kunnen beleggers verliezen beperken en hun posities beschermen tegen onverwachte marktbewegingen. Het is belangrijk om deze tools en functies goed te begrijpen en op de juiste manier te gebruiken om risico’s te beperken.

Conclusie Plus500

Plus500 is een populaire broker voor beleggers die op zoek zijn naar een eenvoudige en efficiënte manier om te handelen in CFD’s. Het handelsplatform is gebruiksvriendelijk en biedt toegang tot een breed scala aan beleggingsinstrumenten, waaronder aandelen, grondstoffen, valuta’s en indexen. Bovendien biedt Plus500 verschillende accounttypes en handelsfuncties aan die beleggers kunnen helpen bij het beheren van risico’s en het maximaliseren van hun rendement.

Een van de belangrijkste voordelen van Plus500 is de lage kostenstructuur. Plus500 rekent geen commissies en er zijn geen verborgen kosten. In plaats daarvan worden de kosten verdisconteerd in de bied- en laatprijzen van de beleggingsinstrumenten. Hierdoor kunnen beleggers transparante en voorspelbare kosten verwachten.

Het is belangrijk om te benadrukken dat handelen met hefboomwerking risico’s met zich meebrengt. Beleggers moeten zich bewust zijn van de potentiële verliezen en de beschikbare tools en functies voor risicobeheer op de juiste manier gebruiken. Bovendien moeten beleggers de tijd nemen om te begrijpen hoe het handelsplatform werkt en hoe de verschillende beleggingsinstrumenten worden verhandeld.

Over het algemeen biedt Plus500 een aantrekkelijke en betrouwbare optie voor beleggers die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke en kosteneffectieve manier om te handelen in CFD’s. Hoewel het belangrijk is om de risico’s te begrijpen en de nodige voorzichtigheid te betrachten, kan Plus500 een waardevol platform zijn voor beleggers die hun portfolio willen diversifiëren en hun rendement willen verhogen.

Maak nu een account aan!

Disclaimer
De informatie op deze website is bedoeld als algemene informatie en mag niet worden opgevat als financiële of investeringsadvies. Wij raden aan om altijd uw eigen onderzoek te doen voordat u investering beslissingen maakt. Wij maken bij deze partij gebruik van een affiliate link waarmee wij beloningen krijgen als u daar handelt.

Share: