DeGiro review 2023

Review DeGiro 2023

DeGiro is een Nederlandse online broker die in 2008 werd opgericht met als doel om particuliere beleggers toegang te geven tot wereldwijde markten tegen lage kosten. Sindsdien is DeGiro uitgegroeid tot een van de grootste brokers van Europa, met meer dan 1,3 miljoen klanten in 18 landen.

Het doel van deze review is om een objectieve beoordeling te geven van DeGiro als broker voor aandelenbeleggingen. We zullen de verschillende aspecten van DeGiro’s dienstverlening bekijken, waaronder de achtergrondinformatie over het bedrijf, kosten en vergoedingen, het handelsplatform, handelsmogelijkheden, veiligheid en beveiliging, klantenservice en ondersteuning, en tot slot de voor- en nadelen van DeGiro als broker.

We hopen dat deze review jou zal helpen bij het beoordelen van het platform als een mogelijke broker voor jouw investering behoeften en dat het jou zal helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen over uw beleggingen.

Geschiedenis van DeGiro

DeGiro is opgericht in 2008 door vijf voormalige BinckBank medewerkers, waaronder CEO Gijs Nagel. Het bedrijf werd gelanceerd met als doel om de markt van online brokers open te breken en particuliere beleggers toegang te geven tot wereldwijde markten tegen lage kosten. DeGiro groeide snel en werd in 2018 overgenomen door flatex AG, een Duits beursgenoteerd bedrijf dat gespecialiseerd is in online brokerage diensten.

Registratie en regulering

DeGiro is gevestigd in Amsterdam en wordt gereguleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Het bedrijf is ook geregistreerd bij toezichthouders in andere Europese landen, waaronder de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk en de BaFin in Duitsland. Deze registraties en reguleringen stellen DeGiro in staat om haar diensten aan te bieden aan klanten in verschillende Europese landen.

Beschikbare markten en producten op DeGiro

DeGiro biedt toegang tot een breed scala aan financiële markten, waaronder aandelen, obligaties, futures, opties, ETF’s, en beleggingsfondsen. Klanten kunnen handelen op meer dan 50 beurzen in Europa, Noord-Amerika en Azië. DeGiro heeft ook een kernselectie van populaire fondsen waar klanten zonder transactiekosten in kunnen handelen. Dit maakt het voor beleggers gemakkelijker om in bepaalde beleggingen te investeren zonder extra kosten.

Al met al biedt het platform een breed scala aan mogelijkheden voor beleggers die op zoek zijn naar toegang tot wereldwijde markten tegen concurrerende tarieven. In het volgende deel van deze review zullen we de kosten en vergoedingen van DeGiro nader bekijken.

Kosten en vergoedingen

Over het algemeen liggen de transactiekosten van DeGiro lager dan die van veel andere brokers, vooral voor aandelenhandel op de Nederlandse beurs. Dit maakt het platform een aantrekkelijke optie voor investeerders die op zoek zijn naar lage kosten. Het is echter belangrijk om te onthouden dat er naast transactiekosten ook andere kosten van toepassing kunnen zijn, en dat je deze kosten moet vergelijken om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen over welke broker het beste bij jouw investering behoeften past.

Transactiekosten

DeGiro staat bekend om zijn lage transactiekosten, wat een van de belangrijkste redenen is waarom veel beleggers voor deze broker kiezen. Voor aandelenhandel op de Nederlandse beurs rekent DeGiro bijvoorbeeld slechts € 2 per transactie plus 0,038% van de transactiewaarde. Voor aandelenhandel op beurzen in andere Europese landen rekent het platform meestal € 4 per transactie plus 0,058% van de transactiewaarde. En voor transacties op beurzen buiten Europa zijn de kosten hoger en varieert het tarief van € 5 tot € 60, afhankelijk van de beurs.

Abonnementskosten

DeGiro rekent geen abonnementskosten aan klanten, wat betekent dat jij je kunt registreren en jouw account gratis kunt aanhouden. Dit is een groot voordeel ten opzichte van sommige andere brokers die maandelijkse kosten rekenen.

Andere kosten DeGiro

Naast transactiekosten en abonnementskosten kunnen er ook andere kosten van toepassing zijn, zoals kosten voor de aankoop van bepaalde beleggingsproducten, kosten voor het gebruik van het handelsplatform en kosten voor het omzetten van valuta’s. Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen bij het vergelijken van brokers en bij het bepalen van de totale kosten van uw beleggingen.

Platform en gebruiksvriendelijkheid

Over het algemeen wordt het handelsplatform van DeGiro beschouwd als een van de beste in de branche, vooral vanwege de snelheid en gebruiksvriendelijkheid. Hoewel sommige andere brokers vergelijkbare of meer geavanceerde functies bieden, biedt het platform een uitstekende balans tussen functionaliteit en gebruiksgemak.

Handelsplatform DeGiro

Het handelsplatform van DeGiro is ontworpen om snel en intuïtief te zijn. Het biedt toegang tot een breed scala aan beleggingsproducten, waaronder aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en ETF’s. Het platform is beschikbaar op verschillende apparaten, waaronder desktop, tablet en smartphone, en biedt geavanceerde functies zoals real-time koersen, grafieken en technische analyses.

Gebruiksvriendelijkheid

Over het algemeen is het handelsplatform van DeGiro gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners. De interface is gestroomlijnd en de belangrijkste functies zijn gemakkelijk te vinden en te begrijpen. Het platform biedt ook uitgebreide hulpmiddelen en bronnen om beleggers te helpen hun handelsvaardigheden te verbeteren en hun portefeuille te beheren.

Mobiele app DeGiro

De mobiele app van DeGiro is een handige toevoeging aan het handelsplatform en biedt veel van dezelfde functies en functionaliteiten als de desktopversie. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android en stelt beleggers in staat om transacties uit te voeren, hun portefeuille te bekijken en real-time koersen te volgen vanaf hun mobiele apparaat.

Handelsmogelijkheden op DeGiro

Over het algemeen biedt DeGiro een breed scala aan handelsmogelijkheden voor beleggers van alle niveaus en biedt het handelsplatform geavanceerde tools en functionaliteiten om beleggers te helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen.

Aandelen

DeGiro biedt toegang tot aandelenmarkten over de hele wereld, waaronder de belangrijkste beurzen in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Het handelsplatform biedt geavanceerde tools en functionaliteiten om beleggers te helpen bij het vinden van de juiste aandelen en het nemen van weloverwogen beslissingen.

Obligaties

Het platform biedt ook een breed scala aan obligaties, waaronder bedrijfsobligaties, staatsobligaties en obligaties met een hoog rendement. Beleggers kunnen obligaties kopen en verkopen via het handelsplatform van DeGiro en profiteren van de lage tarieven die de broker biedt.

Beleggingsfondsen

Naast individuele aandelen en obligaties, biedt DeGiro ook toegang tot een groot aantal beleggingsfondsen. Beleggers kunnen kiezen uit een breed scala aan fondsen, waaronder indexfondsen, actief beheerde fondsen en sectorfondsen.

ETF’s

DeGiro biedt ook een groot aantal ETF’s (exchange-traded funds), die kunnen worden verhandeld tegen lage kosten. Beleggers kunnen kiezen uit een breed scala aan ETF’s, waaronder passieve indexfondsen, sector-ETF’s en actief beheerde ETF’s.

Derivaten

Tot slot biedt het platform ook de mogelijkheid om te handelen in derivaten, zoals opties, futures en warrants. Deze instrumenten zijn echter alleen geschikt voor ervaren beleggers, omdat ze complexer zijn dan aandelen, obligaties en ETF’s.

Veiligheid en beveiliging van DeGiro

Een belangrijk aspect van het kiezen van een broker is het beoordelen van de veiligheid en beveiliging van het platform. In het geval van DeGiro zijn er verschillende factoren die aangeven dat het platform veilig en betrouwbaar is.

Ten eerste is DeGiro gereguleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB), waardoor het aan strenge eisen en regels moet voldoen om te kunnen opereren. Dit betekent dat het platform regelmatig wordt gecontroleerd en geauditeerd om ervoor te zorgen dat het aan de vereisten voldoet.

Daarnaast biedt DeGiro een speciaal beveiligingssysteem genaamd ‘2-factor authenticatie’ om in te loggen op het platform. Dit betekent dat gebruikers naast hun gebruikersnaam en wachtwoord ook een extra code moeten invoeren die wordt gegenereerd door een app op hun smartphone. Dit zorgt voor extra beveiliging van het account en vermindert de kans op ongeautoriseerde toegang.

Bovendien zijn alle klantgelden bij het platform gescheiden van het bedrijfsvermogen, wat betekent dat in het geval van faillissement van de broker, klanten hun geld kunnen terugkrijgen. Daarnaast biedt DeGiro ook een compensatieregeling aan voor beleggers, waarbij klanten tot een bepaald bedrag kunnen worden vergoed in het geval van financieel onvermogen van de broker.

Tot slot biedt DeGiro ook een verzekering aan tegen cybercrime, wat betekent dat klanten beschermd zijn tegen eventuele verliezen als gevolg van hacking of andere vormen van cyberaanvallen.

Klantenservice en ondersteuning

Een ander belangrijk aspect van het kiezen van een broker is de kwaliteit van de klantenservice en ondersteuning die wordt geboden. In het geval van DeGiro zijn er verschillende manieren waarop klanten ondersteuning kunnen krijgen.

Ten eerste heeft DeGiro een uitgebreide kennisbank op de website waar klanten antwoorden kunnen vinden op veelgestelde vragen en meer informatie kunnen vinden over verschillende onderwerpen. Daarnaast biedt DeGiro een live chat-ondersteuning aan, waar klanten snel en gemakkelijk hulp kunnen krijgen bij vragen en problemen.

Naast deze online ondersteuning biedt het platform ook telefonische ondersteuning aan tijdens kantooruren. Klanten kunnen bellen naar de klantenservice om vragen te stellen of hulp te krijgen bij het gebruik van het platform. Bovendien biedt DeGiro ook persoonlijke ondersteuning aan via een speciale relatiemanager, die klanten kunnen benaderen voor hulp en advies bij het beleggen.

Een ander belangrijk punt om te vermelden is dat DeGiro over het algemeen positieve beoordelingen krijgt op verschillende online platforms, zoals Trustpilot. Klanten prijzen vooral de snelle en efficiënte ondersteuning en het gebruiksgemak van het platform.

Voor- en nadelen van DeGiro

Na het uitgebreid onderzoeken en testen van DeGiro als broker, hebben we een lijst gemaakt van de belangrijkste voor- en nadelen die we hebben ontdekt.

Voordelen:

  • DeGiro biedt lage transactiekosten en vergoedingen in vergelijking met andere brokers in de markt.
  • Het platform biedt een breed scala aan handelsmogelijkheden, waaronder aandelen, obligaties, ETF’s, opties en futures.
  • Het platform is zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te navigeren, met veel handige tools en functies.
  • DeGiro biedt uitgebreide ondersteuning via verschillende kanalen en krijgt over het algemeen positieve beoordelingen van klanten.

Nadelen:

  • DeGiro biedt geen beleggingsadvies aan klanten, wat voor sommige beleggers een nadeel kan zijn.
  • Het platform biedt geen desktop applicatie aan, wat voor sommige beleggers een nadeel kan zijn.
  • In tegenstelling tot sommige andere brokers biedt DeGiro geen garantiestelsel aan klanten.

Conclusie DeGiro

Na het uitvoerig onderzoeken en testen van DeGiro als broker, kunnen we concluderen dat het een betrouwbare en betaalbare optie is voor investeerders die op zoek zijn naar een breed scala aan handelsmogelijkheden en lage kosten en vergoedingen. Het platform van DeGiro is zeer gebruiksvriendelijk en biedt handige tools en functies voor beleggers van alle niveaus.

Hoewel het platform geen beleggingsadvies biedt en geen desktop applicatie en garantiestelsel heeft, wegen de voordelen over het algemeen zwaarder en maken van DeGiro een aantrekkelijke optie voor beleggers die zelf hun beleggingsbeslissingen willen nemen en op zoek zijn naar een broker met lage kosten.

Al met al kunnen we concluderen dat DeGiro een solide keuze is als broker en het zeker de moeite waard is om te overwegen voor beleggers die op zoek zijn naar een betrouwbare en betaalbare broker met een breed scala aan handelsmogelijkheden en een gebruiksvriendelijk platform.

Koop je eerste aandelen!

Disclaimer
De informatie op deze website is bedoeld als algemene informatie en mag niet worden opgevat als financiële of investeringsadvies. Wij raden aan om altijd uw eigen onderzoek te doen voordat u investering beslissingen maakt. Wij maken bij deze partij gebruik van een affiliate link waarmee wij beloningen krijgen als u daar handelt.

Share: