Bitcoin Meester (BCM) review 2023

Review BCM 2023

Voordat je investeert in cryptocurrency is het belangrijk om te weten waar je dit moet doen en hoe. In deze review geven wij jou tips over hoe je Bitcoin Meester kan gebruiken en of het betrouwbaar is. Ook vertellen wij alle ins en outs die je moet weten over het platform.

Wat is Bitcoin Meester?

Bitcoin Meester is een Nederlandse cryptocurrency broker dat gebruikers in staat stelt om verschillende cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, te kopen, verkopen en verhandelen.
Het is opgericht in Juni 2017 met de visie om cryptocurrency toegankelijk te maken voor het grote publiek.

Het platform biedt een gebruiksvriendelijke interface en een verscheidenheid aan betaalmethoden, waaronder SEPA-overboekingen, iDeal en Bancontact.

Het doel van het platform is om een eenvoudige en veilige manier te bieden voor mensen om cryptocurrencies te kopen en verkopen. Daarnaast heeft het een registratie bij de  Nederlandse Centrale Bank. Dit maakt het platform een vertrouwd en betrouwbare keuze voor degenen die willen investeren in cryptocurrencies.

Oprichters van Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is een Nederlands bedrijf gelegen in Aalsmeer en is onderdeel van Coin Meester B.V. Dit besloten vennootschap werd opgericht op 14-06-2017 en staat geregistreerd op hetzelfde adres als het contactadres van Bitcoin Meester.

Om de achtergrond van het bedrijf te achterhalen, hebben wij gegevens opgevraagd bij de Kamer van Koophandel. Deze informatie is openbaar en toegankelijk voor iedereen. Coin Meester B.V. heeft twee bedrijven als gezamenlijk bevoegde bestuurders: Mijaza B.V. waar MJ Zandwijken de zelfstandig bevoegde bestuurder is, en Boemis B.V. waar B Meuleman de zelfstandig bevoegde bestuurder is.

LEES HET INTERVIEW MET MITCHELL ZANDWIJKEN

Registratie en verificatie op Bitcoin Meester

Het registratie en verificatieproces bij Bitcoin Meester is verplicht. Dit heeft er mee te maken dat Bitcoin Meester hier aan moet voldoen vanwege de registratie bij de Nederlandsche Bank. De platformen die zich hier niet aan houden zullen ook geen registratie krijgen.

Het proces begint met het registreren van een account op het platform. Dit vereist basisinformatie, zoals een geldig e-mailadres en een sterk wachtwoord.

Na het aanmaken van een account, is de volgende stap het verificatieproces. Dit vereist dat gebruikers bewijs van identiteit aanleveren, zoals een kopie van hun paspoort of rijbewijs, en een bewijs van adres, zoals een recente verzendnota of bankafschrift. Het verificatieproces is nodig om te voldoen aan de regulering en wetgeving omtrent Anti-Money Laundering (AML) en Know Your Customer (KYC).

Na het verifiëren van hun identiteit, kunnen gebruikers cryptocurrencies kopen en verkopen op het platform. Normaal gesproken, als je alles bij de hand hebt, duurt dit proces niet langer dan een half uur. De tijd die het platform nodig heeft om dit goed of af te keuren is gemiddeld binnen 15 minuten.

Gebruiksvriendelijkheid van het platform 

Het platform van Bitcoin Meester is ontworpen met gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid in gedachten. Het is een makkelijk te gebruiken interface die het kopen en verkopen van cryptocurrencies eenvoudiger dan ooit maakt. Gebruikers kunnen snel en eenvoudig in- en uitloggen op het platform, en het is gemakkelijk te navigeren.

Op bovenstaande foto zie je in één overzicht alles wat Bitcoin Meester te bieden heeft. In jouw dashboard kan je jouw coins swappen, kopen, verkopen en jouw wallet zien. Hier hoef je niet onnodig lang te zoeken naar elke optie die het platform te bieden heeft.

De website is op dit moment in meerdere talen beschikbaar. Naast de Nederlandse taal is ook Engels, Spaans en Pools beschikbaar. Dit houdt vaak in dat ze daar ook een registratie of licentie hebben.

Mogelijkheden op Bitcoin Meester

Bitcoin Meester biedt gebruikers een brede selectie van cryptocurrency waarin zij kunnen handelen. Het platform biedt toegang tot meer dan 200 verschillende coins. Zoals de naam misschien doet denken is het niet alleen Bitcoin maar ook Ethereum, Polygon of Binance Coin. Dit maakt het voor gebruikers gemakkelijk om een uitgebreid portfolio op te bouwen.

Op Bitcoin Meester kunnen gebruikers cryptocurrency kopen en verkopen op een eenvoudige en snelle manier. Het platform biedt real-time prijzen en de verhandelingen gaan binnen enkele seconden door. Hierdoor kunnen gebruikers snel profiteren van marktschommelingen en het meeste uit hun investeringen halen. Indien je een coin wilt verkopen en daarna in een andere coin wilt stappen, kan je ook gebruikmaken van de swap functie. Hierbij hoef je niet eerst terug naar de euro maar wissel je de coin direct tegen de andere coin. 

Naast het kopen en verkopen van cryptocurrency biedt Bitcoin Meester ook staking en earn-mogelijkheden. Staking is een proces waarbij gebruikers hun cryptocurrency vasthouden en beloond worden met extra tokens als beloning voor hun bijdrage aan het netwerk. Dit is een goede manier om passief inkomen te genereren en te profiteren van de groei van het netwerk.

Veiligheid en beveiliging

Als veiligheid van uw fondsen prioriteit is, dan is Bitcoin Meester de juiste keuze. Zij nemen twee cruciale stappen om jouw crypto- en fiat-tegoeden te beschermen. Dit doen zij door middel van een een stichting derdengelden en het gebruiken van cold-storage.

Met de stichting derdengelden zijn jouw gelden apart gehouden van hun eigen financiën. Dit betekent dat in het uiterste geval van een faillissement, jouw tegoeden onaantastbaar zijn voor de schuldeisers. Dit garandeert de maximale bescherming voor uw bezittingen.

Bovendien nemen zij het cold-storage beleid zeer serieus. De meerderheid van de cryptocurrency worden offline opgeslagen, buiten bereik van hackers en internet gerelateerde dreigingen. Op deze manier blijft uw belegging altijd beschermd en veilig.

Veel andere crypto-dienstverleners nemen deze maatregelen niet en misschien zelfs niet allebei. Bitcoin Meester neemt de verantwoordelijkheid om jouw gelden te beschermen en investeert daarom in deze cruciale beveiligingsmaatregelen.

Kosten en vergoedingen

Een account aanmaken bij Bitcoin Meester is helemaal gratis. Er wordt echter wel een fee in rekening gebracht bij de transacties die u uitvoert, met een standaard fee van 1%. Dit percentage is echter afhankelijk van de vraag en aanbod op de verschillende beurzen. Dit wordt ook wel de spread genoemd. Dit is het verdienmodel van Bitcoin Meester als broker. Bedenk echter wel dat deze fees niet altijd de laagste op de markt zijn, en dat dit op elk moment van de dag kan veranderen.

Hoe meer jij handelt, des te minder jij betaald aan fee. Zie hieronder de fee tabel die Bitcoin Meester hanteert:

Niveau 30-daagse volume Korting
VIP 1 ≥ € 1,00 0.00%
VIP 2 ≥ € 500,00 0.10%
VIP 3 ≥ € 1.000,00 0.20%
VIP 4 ≥ € 5.000,00 0.30%
VIP 5 ≥ € 10.000,00 0.40%
VIP 6 ≥ € 25.000,00 0.50%
VIP 7 ≥ € 50.000,00 0.60%
VIP 8 ≥ € 100.000,00 0.70%
VIP 9 ≥ € 500.000,00 0.80%
VIP 10 ≥ € 1.000.000,00 0.90%

Bij Bitcoin Meester kan je dus zelfs sparen voor extra korting op de fees. Dit wordt bepaald op basis van uw VIP-niveau en het volume dat jij in de afgelopen 30 dagen hebt verhandeld.

Let ook op dat er een fee in rekening gebracht wordt wanneer jij jouw coins naar een externe wallet wilt versturen. Dit bedrag wordt gebruikt om de transactie te verzenden en zal je tegenkomen bij alle brokers en exchanges.

Het is altijd raadzaam om uitgebreid onderzoek te doen naar de goedkoopste broker op het moment dat je de crypto wilt kopen. Op onze website vindt u een overzicht van alle brokers.

Klantenservice Bitcoin Meester

Bitcoin Meester staat bekend om zijn uitstekende klantenservice. Het bedrijf biedt een gebruiksvriendelijke helpdesk waar klanten snel en efficiënt hulp kunnen krijgen voor alle vragen of problemen die ze hebben. De helpdesk is dagelijks bereikbaar tussen 09:00 en 17:00. Op dit moment zijn zij in het weekend gesloten.

Er is ook een uitgebreide kennisbank beschikbaar op de website van Bitcoin Meester. Hier kunnen klanten antwoorden vinden op veelgestelde vragen.

Je kan de klantenservice bereiken via telefoon, chat, email of facebook messenger. Genoeg keuze dus om je vragen te kunnen stellen 

Conclusie

Bitcoin Meester is een uitgebreid platform voor het kopen, verkopen en staken van cryptocurrency. De voor en nadelen vanuit ons op een rijtje

Positief:

  1. Ruim 200+ coins beschikbaar op het platform 
  2. Stichting derdengelden en cold storage om de tegoeden te beveiligen
  3. Als je een actieve handelaar bent krijg je korting op de fee

Minder positief:

  1. Gemiddeld 1% fee op de aan en verkoop van cryptocurrency 
  2. Klantenservice is bereikbaar van 09:00 tot 17:00 van maandag tot en met vrijdag

In het algemeen biedt Bitcoin Meester een uitstekende oplossing voor degenen die op zoek is naar een platform voor het aan of verkopen van cryptocurrency. 

Account aanmaken op Bitcoin Meester

Het aanmaken van een account bij Bitcoin Meester is een eenvoudig proces. Om te beginnen ga je naar de website van Bitcoin Meester en klik je op de optie “Registreren”. Vervolgens vult u uw gegevens in, waaronder uw naam, e-mailadres en telefoonnummer. Zorg ervoor dat u de juiste informatie invult, omdat dit later nodig is voor verificatie.

Na het invullen van uw gegevens, moet u uw account verifiëren. Dit doet u door een identiteitsbewijs, adresbewijs te uploaden en uw telefoonnummer te verifiëren. Het verificatieproces is belangrijk om te garanderen dat uw account veilig en beveiligd is en om te voldoen aan de regelgeving op het gebied van anti-witwassen en financieel terrorisme.

Begin nu met handelen op Bitcoin Meester

Disclaimer
De informatie op deze website is bedoeld als algemene informatie en mag niet worden opgevat als financiële of investeringsadvies. Wij raden aan om altijd uw eigen onderzoek te doen voordat u investering beslissingen maakt. Wij maken bij deze partij gebruik van een affiliate link waarmee wij beloningen krijgen als u daar handelt. 

Share: