Interview met Bart Brands van GoldRepublic

Interview Bart Brands - GoldRepublic

In de wereld van investeren en financiën is goud een van de meest bekende en populaire grondstoffen. De waarde van goud is niet alleen gebaseerd op zijn intrinsieke eigenschappen, maar ook op zijn symbolische waarde als veilige haven in tijden van economische onzekerheid. Maar hoe kun je als particulier het beste investeren in goud? Om daar meer over te weten te komen, spraken we met Bart Brands, edelmetaal specialist van GoldRepublic. Dit is een Nederlands bedrijf dat zich richt op online goudhandel en -opslag. In ons interview deelt Brands zijn visie op de toekomst van de goudmarkt, de voordelen van fysiek goud  en de rol van technologie in de goudindustrie.

Het ontstaan van GoldRepublic

GoldRepublic is een Nederlandse onderneming die sinds 2010 volledig gereguleerd, transparant en online klanten kan voorzien van gealloceerd edelmetaal dat fysiek aanwezig, uniek identificeerbaar en dagelijks te controleren is. Bart Brands, de Edelmetaal specialist bij GoldRepublic, vertelt dat Marleen Evertsz en Alex Butter het bedrijf hebben opgericht om de handel in edelmetaal transparanter en helderder te maken. Het idee was om gealloceerd edelmetaal voor investeerders toegankelijker te maken, omdat deze handel vaak door schimmige constructies en gebrekkig toezicht wordt beheerst en slechts een klein deel van het investerend publiek bereikt. Brands is de voorman van GoldRepublic en houdt zich bezig met het informeren van klanten, de pers en andere partijen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van edelmetaal en het meest recente (macro)economische nieuws.

Wie is Bart Brands?

Bart is een Security Intelligence Professional en Veiligheidsexpert die een onmetelijke passie heeft ontwikkeld voor goud en zilver. Zijn interesse in edelmetalen ontstond tijdens de kredietcrisis. Hij realiseerde zich dat financiële veiligheid een belangrijk onderdeel is van het algehele welzijn en ontdekte na talloze uren onderzoek dat alleen goud en zilver echt geld zijn. Dit besef, gecombineerd met het kopen van wat edelmetaal, zorgde voor een passie en missie die sindsdien alleen maar is gegroeid. Hij heeft er zelfs een boek over geschreven

Daarnaast is Bart Brands ook het gezicht van GoldRepublic. Elke week is die te vinden op youtube waar hij allemaal verschillende gasten ontvang. De topics lopen flink uiteen van edelmetalen, macro economie maar ook ons monetaire en financiële systeem.

Goldrepublic

“King of money and money of kings”

Goud en zilver zijn intrinsiek waardevolle, zeldzame en duurzame edelmetalen die al duizenden jaren dienst doen als de ultieme vorm van geld. Bart Brands zegt: “Ze zijn de ‘king of money and money of kings’. Alle vormen van valuta die zijn gekomen en gegaan, zijn gefaald omdat ze niet voldeden aan alle eisen die wij stellen aan geld. Goud en zilver zijn de enige edelmetalen die dat wel doen. Ze zijn deelbaar, intrinsiek waardevol, aantrekkelijk, universeel herkenbaar en behouden hun waarde.” Goud en zilver zijn niet alleen de ultieme verzekering tegen financiële tegenslagen, maar ook een sluitstuk van een goed gespreid portfolio. Goud had de afgelopen 20 jaar een gemiddeld rendement van 9% per jaar, waardoor het een uitstekende investering kan zijn.

Als veiligheidsexpert benadrukt Brands dat alle vormen van investeringen risico’s met zich meebrengen, en dat geldt ook voor edelmetalen. Het grootste risico dat mensen associëren met edelmetalen is diefstal, vooral als het metaal thuis wordt bewaard. Dit risico kan worden verminderd door na te denken over waar en hoeveel edelmetaal je wilt aanhouden. Gealloceerd of extern opgeslagen edelmetaal brengt het risico met zich mee dat je niet weet welk metaal op welk moment in je bezit is. 

De risico’s van het investeren in edelmetalen 

Het is belangrijk om te onthouden dat investeren altijd gepaard gaat met risico’s, en het is aan de individuele investeerder om een weloverwogen beslissing te nemen op basis van hun persoonlijke situatie en doelen.

Al met al biedt het bezitten van fysiek edelmetaal vele voordelen en kan het een waardevolle toevoeging zijn aan een beleggingsportefeuille. Door te investeren in gealloceerd edelmetaal bij een betrouwbare partij zoals GoldRepublic, kunnen investeerders profiteren van de veiligheid, transparantie en dagelijkse controle van hun bezit. En met Bart Brands als Edelmetaal specialist aan boord, kunnen klanten en andere partijen altijd rekenen op de laatste ontwikkelingen op het gebied van edelmetaal en macro-economisch nieuws.

Doe je eerste goud aankoop bij GoldRepublic

Share: