Waar kan ik cryptocurrency kopen?

In Nederland is er genoeg keuze om cryptocurrency aan te kopen of te verkopen. Dit kan je doen door middel van een broker of een exchange. In dit artikel zullen wij de aanbieders op een rijtje zetten om jouw een goed overzicht te geven en de voordelen daarvan. 

Een broker is het makkelijkste om te gebruiken. Dit platform werkt als een fiat gateway en is als het ware een tussenpersoon tussen jou en een exchange. Je kan met onder andere iDeal geld storten en met een aantal klikken op de knop crypto kopen. 

Bij een exchange is dit net iets lastiger. Hier kan je wel geld storten met iDeal maar zal je zelf wel de orders moeten plaatsen in het orderboek. Iets lastiger maar zeker te doen. 

Zorg er altijd voor dat het platform is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Dit is verplicht na de invoering van de vijfde anti-witwasrichtlijn, die op 21 mei 2020 in Nederland van kracht werd. Welke partijen er zijn geregistreerd zou je zelf ook kunnen controleren bij het register van de DNB

Cryptocurrency kopen bij Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse cryptocurrency exchange die in 2018 werd opgericht. Het bedrijf richt zich op Nederlandse gebruikers en biedt een gebruiksvriendelijke en toegankelijke omgeving voor het kopen, verkopen en verhandelen van cryptocurrency. Bitvavo onderscheidt zich door lage transactiekosten aan te bieden, waardoor het bedrijf een populair platform is voor beginnende cryptocurrency beleggers.

Bitvavo biedt toegang tot een breed scala aan cryptocurrency, waaronder Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin en andere populaire munten. Het platform biedt ook handelsparen in euro’s, waardoor gebruikers geen valuta hoeven om te wisselen voordat ze beleggen. Het platform ondersteunt verschillende betaalmethoden, waaronder iDeal, Bancontact en SEPA-overboekingen, wat het gemakkelijk maakt voor Nederlandse gebruikers om snel en eenvoudig te handelen.

Bitvavo is ook gericht op de veiligheid van gebruikers en hun activa. Het platform heeft onder andere beveiligingsmaatregelen zoals twee-factor-authenticatie en bewaart meer dan 90% van de activa in koude opslag om te beschermen tegen hackers en diefstal.

In termen van klantenservice biedt Bitvavo uitstekende ondersteuning aan gebruikers, waaronder real-time chat ondersteuning en uitgebreide hulp- en informatiepagina’s.

In tegenstelling tot sommige andere exchanges, staat Bitvavo beleggers toe om cryptocurrency direct te kopen met euros. Dit bespaart tijd en moeite bij het wisselen van fiat-valuta naar cryptocurrency. Bovendien biedt Bitvavo aanvullende diensten, zoals het versturen van cryptocurrency naar andere gebruikers en het opstellen van automatische handelsregels.

Al met al biedt Bitvavo een gebruiksvriendelijke en betaalbare optie voor Nederlandse cryptocurrency beleggers die op zoek zijn naar een platform waar ze hun beleggingen kunnen beheren en verhandelen.

Lees de volledige review van Bitvavo!

BCM (Bitcoin Meester)

Bitcoin Meester is een Nederlandse cryptocurrency broker die is opgericht in juni 2017. Het bedrijf is één van de eerste bekende cryptocurrency platformen in Nederland en is gevestigd in Aalsmeer. Bitcoin Meester is bedoeld voor zowel ervaren als beginnende investeerders in cryptocurrency.

Het platform biedt een overzichtelijke en eenvoudig te gebruiken interface waarmee gebruikers cryptocurrency kunnen kopen, verkopen en bewaren. Bitcoin Meester biedt meer dan 200 verschillende cryptocurrency aan, waaronder bekende munten zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple en Litecoin.

Het bedrijf biedt zowel particuliere als zakelijke klanten een scala aan diensten, waaronder verkoop en aankoop van cryptocurrency, cryptocurrency wallets, staking en meer. 

Op het gebied van beveiliging is Bitcoin Meester gericht op het bieden van een hoog niveau van beveiliging voor zijn gebruikers. Het bedrijf gebruikt beveiligingsmaatregelen zoals twee-factor authenticatie en cold-storage om de fondsen van gebruikers te beschermen.

Daarnaast hebben zij 95% van de cryptocurrency in cold-storage en hebben zij een stichting derdengelden. Dit houd in dat alle klanten tegoeden gescheiden zijn van het platform waardoor het veilig staat bij een eventueel faillissement of hack.

In het algemeen is Bitcoin Meester een veelgebruikte en vertrouwde Nederlandse cryptocurrency exchange die is gericht op het bieden van een toegankelijke en betrouwbare manier om in cryptocurrency te investeren. Het bedrijf is gericht op het verbeteren van de kennis en vaardigheden van zijn gebruikers en biedt een breed scala aan diensten en tools om hen daarbij te helpen.

Lees de volledige review van BCM

 

Cryptocurrency kopen bij Coinmerce

Coinmerce is een Nederlandse cryptocurrency broker die zich richt op het aanbieden van eenvoudige en toegankelijke manieren om in cryptocurrency te investeren. Het platform is gebouwd met een focus op gebruiksvriendelijkheid, waardoor zowel beginners als gevorderden zich op hun gemak kunnen voelen bij het gebruik van Coinmerce.

Op Coinmerce kun je verschillende cryptocurrency kopen, verkopen en bewaren, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin en andere populaire munten. Het platform biedt ook de mogelijkheid om automatisch te handelen met behulp van handel-bots.

Coinmerce maakt gebruik van geavanceerde beveiligingstechnologieën om te waarborgen dat jouw geld en informatie veilig zijn. Het platform heeft ook een klantenservice van 09:00 – 21:00 en een actieve community op sociale media waar je terecht kunt met vragen en problemen.

Verder biedt Coinmerce verschillende tips en tools aan om zijn gebruikers te helpen begrijpen en verder te leren over cryptocurrency en blockchain technologie. Dit maakt het platform een uitstekende keuze voor mensen die willen leren over cryptocurrency en hoe ze hierin kunnen investeren.

In het algemeen biedt Coinmerce een eenvoudige, betrouwbare en toegankelijke manier om in cryptocurrency te investeren en verder te leren over deze nieuwe technologie.

Lees de volledige review van Coinmerce

Bybit

Bybit is een populaire exchange dat in 2018 is opgericht. Met een gebruiksvriendelijk platform, lage handelskosten en een breed scala aan ondersteunde cryptocurrencies, is Bybit een aantrekkelijke optie voor handelaren van alle niveaus. Het platform biedt handelsmogelijkheden in futures contracten, waardoor gebruikers kunnen speculeren over de toekomstige prijsbewegingen van verschillende cryptovaluta’s.

Bybit hecht veel waarde aan de beveiliging van het platform en de gebruikersfondsen. Het maakt gebruik van cold storage om cryptocurrencies offline op te slaan en implementeert een tweefactorauthenticatieproces voor extra beveiliging. Met solide beveiligingsmaatregelen en een focus op gebruikersveiligheid, streeft Bybit ernaar om een veilige handelsomgeving te bieden.

Wat Bybit onderscheidt, is de recente samenwerking met Satos, een Nederlandse broker voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies met IDeal. Door deze samenwerking kunnen gebruikers naadloos cryptocurrencies kopen bij Satos en deze vervolgens overzetten naar hun Bybit account om te handelen op het platform. Dit partnerschap biedt handelaren het gemak van het aankopen van cryptocurrencies en het direct inzetten ervan op Bybit.

Al met al is Bybit een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk exchange dat een breed scala aan handelsmogelijkheden en functies biedt. Met lage handelskosten, solide beveiligingsmaatregelen en de recente samenwerking met Satos, is Bybit zeker een platform dat in overweging moet worden genomen door handelaren die op zoek zijn naar een betrouwbare plek om crypto te verhandelen.

LEES DE VOLLEDIGE REVIEW VAN BYBIT

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld als algemene informatie en mag niet worden opgevat als financiële of investeringsadvies. Wij raden aan om altijd uw eigen onderzoek te doen voordat u investering beslissingen maakt. Wij maken bij deze partij gebruik van een affiliate link waarmee wij beloningen krijgen als u daar handelt.