Bitvavo review 2023

Review Bitvavo 2023

Bitvavo is een Nederlandse cryptocurrency exchange die zich richt op zowel beginnende als ervaren beleggers. Met een gebruiksvriendelijke interface en 150+ aan cryptocurrencies, biedt Bitvavo een aantrekkelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar een makkelijke manier om in cryptocurrencies te investeren. In deze review zullen we dieper ingaan op de gebruiksvriendelijkheid, beschikbare cryptocurrencies, kosten en vergoedingen, veiligheid en klantenservice van Bitvavo

Wat is Bitvavo en wie zijn de oprichters?

Bitvavo is een Nederlands platform voor cryptocurrency investering en -handel. Het platform is opgericht in 2018 en heeft sindsdien snel aan populariteit gewonnen door hun lage kosten, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. Bitvavo biedt toegang tot een groot aantal cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin en vele andere.

De oprichters van Bitvavo zijn Tim Baardse, jeugdvriend Jelle de Boer en Mark Nuvelstijn. Samen hebben ze een achtergrond in technologie en financiën en delen ze een passie voor cryptocurrency en blockchain technologie. Het doel van Bitvavo is om de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van cryptocurrency te verbeteren voor zowel ervaren beleggers als nieuwkomers in de markt.

Doe je eerste aankoop op Bitvavo

Registratie en verificatie op Bitvavo 

Registratie op Bitvavo is eenvoudig en snel. Gebruikers kunnen zich aanmelden via de website of de mobiele app en moeten een aantal persoonlijke gegevens invullen, waaronder hun naam, e-mailadres en telefoonnummer. Nadat ze hun account hebben opgezet, moeten ze hun identiteit verifiëren door middel van een ID-verificatieproces.

Het verificatieproces op Bitvavo is verplicht voor iedereen die cryptocurrency wil kopen, verkopen of opslaan. Het proces is bedoeld om de identiteit van de gebruiker te verifiëren en om te voldoen aan de wet- en regelgeving voor anti-witwas en -terrorismebestrijding.

Tijdens het verificatieproces moeten gebruikers een kopie van hun identiteitsbewijs uploaden, zoals een paspoort of identiteitskaart. Bitvavo gebruikt verificatie technologie om de gegevens op het identiteitsbewijs te verifiëren en te valideren. Het proces duurt meestal slechts enkele minuten tot een paar uur. Zodra de verificatie is voltooid, kunnen gebruikers direct cryptocurrency kopen, verkopen en opslaan op het platform.

Gebruiksvriendelijkheid van het platform 

De interface van Bitvavo is helder, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Het platform is ontworpen om een eenvoudige ervaring te bieden, zodat gebruikers snel en gemakkelijk cryptocurrency kunnen kopen, verkopen en opslaan. De interface bevat informatieve grafieken, real-time marktgegevens en handel opties, waarmee gebruikers op elk moment op de hoogte zijn van de actuele marktomstandigheden.

De navigatie op de website van Bitvavo is eenvoudig en efficiënt. Gebruikers kunnen snel en gemakkelijk toegang krijgen tot de verschillende functies van het platform, waaronder portefeuillebeheer, beleggingen en handel opties. De website is responsive en werkt naadloos op desktops, laptops, tablets en smartphones, zodat gebruikers altijd en overal toegang hebben tot hun beleggingen.

Bitvavo is beschikbaar in verschillende talen, waaronder Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Italiaans en Duits. Dit betekent dat gebruikers de website en de interface in hun eigen moedertaal kunnen bekijken en gebruiken, waardoor de gebruiksvriendelijkheid verder wordt verhoogd.

Mogelijkheden op Bitvavo

Op Bitvavo kunnen gebruikers cryptocurrencies kopen en verkopen met Euro’s. Het platform biedt een breed scala aan handels opties, waaronder spot trading maar ook een instant buy of sell optie, zodat gebruikers op verschillende manieren kunnen beleggen en profiteren van de cryptocurrency-markt.

Staking is een andere optie die beschikbaar is op Bitvavo. Hierbij kunnen gebruikers hun cryptocurrency vastzetten om beloningen te ontvangen, zoals rente op hun beleggingen. De exchange biedt staking voor een aantal populaire cryptocurrency, waaronder Ethereum en Algorand, en de beloningen worden automatisch verwerkt en toegevoegd aan de gebruikersaccount. Op dit moment bieden zij dit aan voor 20 coins waarbij de percentages uiteenlopen van 1% tot 10%

Bitvavo biedt momenteel ondersteuning voor meer dan 150+ verschillende cryptocurrency, waaronder Bitcoin, Ethereum, Ripple, Binance Coin, Chainlink en vele andere. Dit betekent dat gebruikers een breed scala aan beleggingsmogelijkheden hebben en de markten van verschillende cryptocurrency kunnen volgen en beleggen.

Veiligheid en beveiliging

Bitvavo stelt de veiligheid en betrouwbaarheid van haar platform op de eerste plaats. Alle medewerkers zijn gescreend en houden zich aan strikte veiligheidsprotocollen. Bitvavo biedt gebruikers diverse opties om hun account en tegoeden te beveiligen, zoals tweefactorauthenticatie, antiphishing codes en whitelisten.

Het merendeel van de digitale valuta bij Bitvavo bevindt zich in cold wallets die op veilige locaties worden bewaard en beveiligd door strikte protocollen. Back-ups staan in kluizen van banken kwaliteit en zijn 24/7 gemonitord. Bitvavo heeft zich te houden aan de AVG en de AMLD5 van de EU.

De medewerkers van Bitvavo hebben een background check doorlopen en ondergaan regelmatig interne trainingen op het gebied van veiligheid. Onze codes worden regelmatig door gespecialiseerde IT-beveiligingsbedrijven gecontroleerd en onderworpen aan penetratietests.

Kosten en vergoedingen

Bitvavo staat bekend om de lage transactiekosten. Hierdoor hebben zij veel marktaandeel gewonnen binnen Nederland en Europa. Hieronder zie je een tabel met de kosten die zij bereken per transactie.

Transactiekosten Bitvavo

De Nederlandse exchange ondersteund in totaal 9 verschillende betaalopties. De meeste zijn gratis maar er zijn er een aantal waar er extra kosten in rekening worden gebracht. Ook zit er een maximum op de hoeveelheid te storten euro’s.

Betaalmethodes Bitvavo

Klantenservice

Bitvavo geeft aan dat zij gedreven zijn om hun klanten de best mogelijke ondersteuning te bieden. Het platform biedt een uitgebreide kennisbank en verschillende manieren om contact op te nemen met hun klantenservice. Bitvavo biedt ondersteuning via e-mail en live chat, zodat gebruikers snel en eenvoudig antwoord kunnen krijgen op hun vragen. Het nadeel is wel dat zij als één van de weinige Nederlandse platformen geen telefonische ondersteuning bieden zoals Bitcoin Meester of Coinmerce.

Het platform streeft ernaar om binnen enkele uren op e-mails te reageren en zorgt er altijd voor dat een gekwalificeerde medewerker beschikbaar is om live chat ondersteuning te bieden. Bitvavo hun klantenservice is opgeleid om uitgebreid antwoord te geven op vragen over het platform, de beschikbare functies en het kopen en verkopen van cryptocurrencies.

Conclusie

In het algemeen is Bitvavo een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudig te gebruiken cryptocurrency exchange met hoogwaardige beveiligingsmaatregelen en uitstekende klantenservice. Echter, zoals bij elk cryptocurrency platform, is het belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om te waarborgen dat je gegevens en tegoeden veilig zijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het gebruik van tweefactorauthenticatie, het beperken van de toegang tot je account met whitelisten van (IP-)adressen en het regelmatig controleren van de geschiedenis van je transacties.

Het enige nadeel wat wij hebben kunnen vinden is dat er geen telefonische klantenondersteuning is. Echter maken zij dit wel goed met het snel reageren op de chat en de e-mails. 

Account aanmaken op Bitvavo

Ben je net als ons enthousiast geworden van Bitvavo? Dan leggen wij jou hieronder uit hoe je een account aanmaakt!

Het aanmaken van een account op Bitvavo is eenvoudig en snel. Volg onderstaande stappen om uw account aan te maken:

Ga naar de Bitvavo website  en klik op “Registreren” in de rechterbovenhoek van de pagina.

Vul uw gegevens in: Voer uw naam, e-mailadres en wachtwoord in. Daarnaast moet u bevestigen dat u de Algemene Voorwaarden en Privacy beleid van Bitvavo accepteert.

Verifiëren van uw identiteit: Bitvavo vereist dat u uw identiteit verifieert om te voldoen aan de Europese wet- en regelgeving. U kunt uw identiteit verifiëren door een geldig paspoort, ID-kaart of rijbewijs te uploaden.

Bevestiging: Nadat u uw gegevens heeft ingevoerd en uw identiteit heeft geverifieerd, ontvangt u een bevestigingsmail. Klik op de link in de e-mail om uw account te activeren.

Nadat u uw account heeft aangemaakt, kunt u beginnen met handelen op het Bitvavo platform. U kunt nu cryptocurrency kopen, verkopen en staken op Bitvavo. 

BEGIN NU MET HANDELEN OP BITVAVO!

Disclaimer
De informatie op deze website is bedoeld als algemene informatie en mag niet worden opgevat als financiële of investeringsadvies. Wij raden aan om altijd uw eigen onderzoek te doen voordat u investerings beslissingen maakt. Wij maken bij deze partij gebruik van een affiliate link waarmee wij beloningen krijgen als u daar handelt. 

Share: