Review eToro 2023

Hey, beleggers! Ben je op zoek naar een platform waarop je gemakkelijk kunt handelen in aandelen, cryptocurrency en meer? Dan is eToro misschien wel iets voor jou. In deze review gaan we alles bespreken wat je moet weten over eToro, zodat je kunt beslissen of het platform geschikt is voor jouw belegging behoeften. We gaan het hebben over de functies, kosten, gebruiksvriendelijkheid, veiligheid, klantenservice en meer. Dus laten we beginnen!

Kenmerken eToro

Laten we het nu hebben over de functies van eToro. eToro is een platform waarmee je kunt handelen in aandelen, ETF’s, cryptocurrency, en meer. Wat eToro uniek maakt, is de sociale handelsfunctie. Hiermee kun je andere beleggers volgen, hun handelingen kopiëren en van hun ervaringen leren. Dit is anders dan traditionele handel, waarbij je op eigen houtje op zoek gaat naar informatie en beslissingen neemt. Met eToro kun je ook gebruik maken van de verschillende tools en functies om je te helpen bij het nemen van beslissingen, zoals grafieken en analyses. Wat ook handig is, is dat je eToro kunt gebruiken op je desktop, laptop of mobiele apparaat, zodat je altijd en overal kunt handelen.

Kosten cryptocurrency

Als je op zoek bent naar een beleggingsplatform, is het belangrijk om rekening te houden met kosten en tarieven. Bij eToro zijn er verschillende kosten waarmee je rekening moet houden, zoals spreads, commissies en opnamekosten. Het is essentieel om te begrijpen welke kosten er zijn en hoe deze worden berekend voordat je begint met investeren. Gelukkig is het platform transparant over de kosten en kun je deze gemakkelijk vinden op hun website. Bovendien heeft eToro geen verborgen kosten en zijn er geen minimale stortingen of abonnementskosten.

Bij het kopen of verkopen van cryptovaluta op eToro wordt een vergoeding van 1% berekend. Deze vergoeding is inbegrepen in de prijs die je te zien krijgt wanneer je een positie opent of sluit. Daarnaast wordt er een operationele vergoeding van 0,1% toegevoegd aan de bied- en vraagprijzen van eToro voor LUNC, bovenop de standaard vergoeding van 1%. Cryptoprijzen op eToro zijn gebaseerd op de Bid-Ask spread die afkomstig is van orders van een interne market maker-achtig systeem dat orderboeken van externe liquiditeits leveranciers aggregeert, en bestaat op een gerelateerde entiteit van de eToro Group. Je moet wel onthouden dat je bij Etoro niet de daadwerkelijke cryptocurrency koopt maar speculeert op de prijs! Wij raden dan ook andere brokers en exchanges aan op dit te kopen!

Kosten ETF’s en aandelen

CFD’s zijn een populaire manier om te handelen in verschillende activa, omdat ze meer flexibiliteit bieden, zoals handelen met een hefboom of het openen van verkoop posities. Het handelen in CFD’s betekent echter dat de onderliggende activa niet daadwerkelijk worden gekocht en dat er spreads en nachtpremies van toepassing zijn.

Een spread is het verschil tussen de koop- en verkoopprijs van een bepaald activum en is een veelvoorkomende manier waarop handelsplatformen kosten in rekening brengen.

Bij eToro, bijvoorbeeld, kun je gratis een account openen en gebruik maken van professionele tools en de wijsheid van de massa. Bovendien brengt eToro geen beheerkosten in rekening, zelfs niet wanneer je andere handelaren kopieert en belegt in portefeuilles. En als je aandelen verhandelt op eToro, betaal je 0% commissie, geen toeslag, ticketkosten of zegelrecht, alleen de spread tussen de bied- en laatkoers.

Gebruiksvriendelijkheid 

Een belangrijk aspect van een beleggingsplatform is de gebruiksvriendelijkheid. eToro heeft een eenvoudige en intuïtieve interface, waardoor het gemakkelijk is om te navigeren en te handelen. Het platform heeft ook een uitgebreide handleiding en instructievideo’s om je te helpen bij het begrijpen van de verschillende functies. De sociale handelsfunctie is ook erg gebruiksvriendelijk, je kunt de profielen van andere beleggers bekijken, hun strategieën kopiëren en met hen communiceren. Een ander voordeel van eToro is dat het beschikbaar is op desktop, laptop en mobiele apparaten, dus je kunt handelen waar je ook bent. Als je een beginnende belegger bent, dan is het platform een goede optie vanwege de gebruiksvriendelijke interface en de beschikbare hulpbronnen.

Veiligheid en betrouwbaarheid 

Veiligheid en betrouwbaarheid zijn belangrijke factoren bij het kiezen van een beleggingsplatform. Gelukkig neemt eToro de veiligheid van haar klanten serieus. Het platform maakt gebruik van encryptie en tweestapsverificatie om ervoor te zorgen dat jouw account veilig is. eToro is ook gereguleerd door verschillende toezichthouders, waaronder de FCA en CySEC, wat betekent dat het voldoet aan strenge regels en voorschriften. Het platform slaat ook jouw geld op in gescheiden rekeningen, zodat het veilig is in het geval dat eToro failliet gaat. Dit geeft je gemoedsrust en vertrouwen in het platform. Over het algemeen is eToro een veilig en betrouwbaar beleggingsplatform dat voldoet aan hoge normen voor veiligheid en regelgeving.

Klantenservice eToro

Klantenservice is belangrijk voor elk beleggingsplatform en eToro biedt verschillende manieren om contact op te nemen. Je kunt via e-mail, telefoon of live chat contact opnemen met de klantenservice. Er is ook een uitgebreide FAQ-sectie op de website waar je antwoorden op veelgestelde vragen kunt vinden. De klantenservice van het platform is over het algemeen snel en behulpzaam bij het oplossen van problemen. Het platform heeft ook een actieve gemeenschap op sociale media en een blog waar je informatie en advies kunt vinden over beleggen en de financiële markten. Over het algemeen biedt eToro een goede klantenservice met verschillende manieren om contact op te nemen en ondersteuning te krijgen.

Voordelen en nadelen van eToro

eToro heeft verschillende voordelen! Zoals een gebruiksvriendelijke interface, een breed scala aan handelsinstrumenten en de mogelijkheid om te communiceren met andere beleggers. Etoro biedt ook lage minimale stortingen en handelskosten. Dit maakt het platform toegankelijk voor beleggers met verschillende budgetten.

Er zijn echter ook enkele nadelen. Het platform heeft een beperkt aantal beleggingscategorieën en kan soms enige vertraging ondervinden bij het uitvoeren van transacties. eToro biedt ook geen directe toegang tot de beurs, dus alle transacties worden via CFD’s uitgevoerd. Dit kan extra risico’s met zich meebrengen en betekent dat je niet daadwerkelijk eigenaar wordt van de onderliggende activa.

Conclusie 

Als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijk en betaalbaar beleggingsplatform, is eToro een goede keuze. Het biedt een breed scala aan handelsinstrumenten en lage handelskosten, evenals de mogelijkheid om te communiceren met andere beleggers. Het platform heeft echter enkele beperkingen, zoals een beperkt aantal beleggingscategorieën en vertraging bij het uitvoeren van transacties. Bovendien betekent het feit dat alle transacties via CFD’s worden uitgevoerd dat er extra risico’s zijn. 

Buiten de minimale nadelen is eToro is een goede optie voor beginnende en ervaren beleggers. Het is wel zeer belangrijk om de beperkingen en risico’s te begrijpen voordat je begint met beleggen op dit platform.

Maak nu een account aan

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld als algemene informatie en mag niet worden opgevat als financiële of investeringsadvies. Wij raden aan om altijd uw eigen onderzoek te doen voordat u investering beslissingen maakt. Wij maken bij deze partij gebruik van een affiliate link waarmee wij beloningen krijgen als u daar handelt.